Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Guanyem vol impulsar l’Agència Local de l’Energia de Girona

També es fixen l’objectiu de superar el 60% de la taxa de recollida selectiva

14/05/2019 Política

Guanyem Girona ha explicat avui les seves propostes en matèria de medi ambient, energia i gestió de residus. El número 14 de la llista, doctor en biologia i consultor ambiental Quim Pou, ha declarat que “volem situar Girona com a referent de les ciutats mitjanes europees en matèria de sostenibilitat i gestió de residus”. Segons Pou, “guanyar una Girona per a la seva gent passa per a què els que hi viuen gaudeixin d’una bona qualitat ambiental i d’un ajuntament que mobilitzi tots els recursos disponibles per a afrontar la situació d’emergència climàtica que patim”.

D’entre les propostes de la candidatura ciutadana sobre la matèria han volgut destacar l’impuls d’una agència local de l’energia de Girona que ha de tenir com a objectiu “contribuir al canvi de model energètic a partir de la gestió integral de l’energia municipal, la producció i distribució d’energia renovable, la promoció i finançament de l’estalvi i l’eficiència o la coordinació i control del desplegament del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES)”. Algunes de les mesures concretes plantejades són la remunicipalització del servei d’aigües, la contractació de l’electricitat dels equipaments municipals a cooperatives de consum 100% renovables o introduir clàusules ambientals en la contractació pública municipal.

60% de recollida selectiva

Un altre punt fort del programa de Guanyem és la recollida selectiva, que volen augmentar del 48% actual a més del 60%. Per a aconseguir-ho defensen la redacció i execució d’un “pla local de prevenció de residus, amb la participació de la ciutadania, que fixi les línies estratègiques en aquest àmbit”. La candidatura proposa mesures com ara l’establiment d’incentius per als establiments que venen a granel, la minimització del lliurament i distribució de la publicitat domiciliària i a la via pública o estudiar les potencialitats de diferents models de recollida per barris, com els contenidors amb identificació o el porta a porta. També es comprometen a “reformular el sistema de deixalleries mòbils per a acostar-les a la ciutadania, fent-les més accessibles i amb emplaçaments i horaris setmanals”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid