Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#JOACUSO
El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, encapçala la presentació de la Gestora Òmnium Priorat
15/04/2019 Política

El Castell de Falset va acollir ahir dissabte, 13 d'abril, a les sis de la tarda, la presentació oficial de la nova Gestora d’Òmnium Priorat. L’acte, al qual van assistir nombrosos socis i sòcies, a més de representants de les associacions, institucions i entitats de la comarca, va tenir un marcat caràcter festivo-cultural i va comptar amb presència de Marcel Mauri, vicepresident de l’entitat. Amb la creació d'aquesta seu, Òmnium Cultural disposa de delegacions territorials a totes les comarques de Catalunya, excepte a la Conca de Barberà, on espera aviat establir-se, també.

Els coordinadors de la nova junta Gestora Òmnium Priorat, Agustí Masip i Elena Paniello, van encetar l’acte presentant el grup de socis i sòcies de la comarca que fa uns mesos van constituir-se en junta gestora d’una futura Seu Territorial d’Òmnium al Priorat amb l’objectiu de contribuir des de la singularitat de la comarca al projecte comú de l’entitat: llengua, cultura i país, educació i cohesió social. Els promotors de la gestora van posar també de manifest la seva voluntat de treballar en xarxa amb la resta del ric teixit associatiu de la comarca i van convidar tots els socis i sòcies a sumar-se al projecte i contribuir així a impulsar accions culturals diverses repartides pel territori.

L’acte va continuar amb el cant conjunt de dues peces per part de diverses corals de la comarca (Falset, Guiamets, Marçà, Porrera i Pradell de la Teixeta), que van aprofitar per reivindicar el paper cabdal del cant coral en la cultura catalana alhora que es van mostrar oberts a col·laborar amb la Gestora Òmnium Priorat en tot allò que estigui al seu abast.

Després de la projecció del minidocumental "17 lliçons de democràcia i dignitat" que recull les declaracions de Jordi Cuixart al Tribunal Suprem, emmarcat en la de la campanya #JOACUSO, el vicepresident d’Òmnium, Marcel  Mauri De Los Rios, va adreçar-se als assistents per recordar-los l’anomalia que suposa que el president de l’entitat no pogués assistir a la presentació de la nova Seu, encoratjant els socis i sòcies de la comarca a sumar-se al projecte de la Junta gestora i traslladant-los les paraules de Jordi Cuixart dedicades a Òmnium Priorat des de la presó de Soto del Real.

Tot seguit l’acte es va centrar en una conversa entre Marcel Mauri i el periodista prioratí Toni Orensanz, moderada per Elena Paniello, entorn de les vulneracions de la llibertat d’expressió a l’Estat Espanyol i el dret a  la informació. Durant el transcurs de la mateixa Marcel Mauri va rebre la notícia de la mort de Neus Català, darrera supervivent catalana del camp de concentració nazi de Ravensbrück, a la qual va voler homenatjar amb unes paraules i dedicant-li l’acte de presentació.

La interpretació de tres delicioses peces a càrrec del pianista Jorge Varela i la cantant Arual van posar la cirereta a l’acte, que va acabar amb el cant conjunt dels Segadors per part de tots els assistents i un refrigeri amb coca, avellanes i vi de la comarca per a tothom. 

Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. La majoria de mitjans censura la salutació feixista d'un simpatitzant del PP
  3. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  4. Detingut un membre de la policia nacional espanyola per la mort d'una dona a Olot
  5. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  6. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  7. Són culpables i els volem a casa
  8. Declaren al judici del procés els policies nacionals espanyols que van intervenir a Girona el dia 1 d'octubre
  9. Front Republicà comença la campanya a peu de carrer defensant l'1-O
  10. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid