Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Demanen cinc anys de presó a sis madrilenys que es van solidaritzar amb Catalunya per l'1-O

L'1 d'octubre del 2017, van participar en la concentració a la Puerta del Sol en suport al referèndum sota el lema "Catalunya no estàs sola" i que va aplegar unes vuit mil persones.

01/04/2019 Drets i Llibertats

Sis joves madrilenys s'enfronten a penes de fins a cinc anys i mig de presó per haver participar en una concentració a la Puerta del Sol en suport a la celebració del referèndum. El jutjat també els ha imposat una fiança de 17.000 euros a cadascun d'ells.

La mobilització davant la Puerta del Sol va aplegar unes 8.000 persones i comptava amb permís de Delegació de Govern espanyol. Tot i així, algunes persones van ser identificades durant la concentració i un mes més tard la Brigada d'Informació a les 6.00h  es va presentar als domicilis familiars dels joves i els porten detinguts a la comissaria de Moratalaz on els van imputar "desordres públics i dos delictes de lesions amb agreujants d'odi".

Els acusen d'haver protagonitzat uns aldarulls contra un grup d'ultradreta que pretenien boicotejar una concentració legal, multitudinària i pacífica. Per la seva banda, els joves acusen l'estat espanyol de ser vítimes de la seva repressió i d'haver estat detinguts "aleatoriament" per manifestar-se a favor del dret a decidir.

Des de Catalunya ha començat una campanya de solidaritat amb 6 joves madrilenys:

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="ca"><p lang="es" dir="ltr">Vuestra solidaridad fue señal de esperanza. Su represión es miedo a perder sus privilegios en una sociedad formada por personas libres. Gracias por tanto. Estamos a vuestro lado. <a href="https://t.co/yy0qm6cjIJ">https://t.co/yy0qm6cjIJ</a></p>&mdash; Marcel Mauri de los Rios (@marcelmauri) <a href="https://twitter.com/marcelmauri/status/1112622142418575360?ref_src=twsrc%5Etfw">1 d’abril de 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid