Municipals 2019
Badalona Valenta és el nom que aglutinarà la candidatura formada per Guanyem Badalona en Comú i Esquerra Republicana de Catalunya
10/04/2019 Política

Aquest matí a Plaça de la Vila, els caps de llista Dolors Sabater i Oriol Lladó han presentat “La Badalona Valenta”, el nom escollit a través d’un procés participatiu obert a tota la ciutadania on han participat més de 200 persones. També han presentat els 14 primers llocs de la llista, un conjunt de persones representatives de diversos barris de la ciutat, del teixit associatiu i també de diverses trajectòries, edats i sensibilitats polítiques.

Tant la línia gràfica com el nom, “La Badalona Valenta”, surten “de la voluntat de fer una proposta trencadora, que superi les costures que han encorsetat la ciutat”, segons Sabater. L’objectiu és “tornar a situar Badalona al mapa”, així com mostrar la pluralitat, el dinamisme i la transversalitat de la candidatura, a través de colors vius i contrastats. El cartell presentat avui, té la imatge de Dolors Sabater, però serà adaptable a altres formats, en què es pugui veure gent diversa, així com transportar-se i tenir presència arreu de la ciutat.

Pel que fa a la llista, avui s’han presentat els 14 primers llocs, completament paritaris, d’una llista que acabarà tenint més presència femenina. La candidatura recull diverses sensibilitats i trajectòries i encara s’estan tancant els últims llocs, per tal d’incorporar-hi persones independents i significatives de la ciutat.

Les persones presentades avui, que conformen un equip de majoria absoluta, són:

  1. Dolors Sabater. 58 anys. Barri Manresà. Professora al Júlia Minguell de Llefià. Alcaldessa de Badalona 2015-2018. Vinculada al moviment associatiu de la ciutat i àmplia trajectòria relacionada amb diversos àmbits com la defensa dels drets de les persones, la mobilitat sostenible o la cultura

  2. Oriol Lladó. 48 anys. Barri de Morera. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. S’ha especialitzat en periodisme ambiental, comunicació institucional i social media. Ha estat president d’Òmnium Badalona. Primer tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme per ERC a Badalona. Actualment és diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona.

  3. Nora San Sebastian. 41 anys. Barri de Coll i Pujol. Enginyera industrial i tècnica de Residus. Amb experiència en el foment de la recollida selectiva dels residus municipals a l’Agència de Residus de Catalunya. Membre de l’AMPA de l’Artur Martorell i del grup de treball de Bressol de FAMPA’s.

  4. Alex Montornès. 32 anys. Barri de Dalt de la Vila. Doctor en Física Atmosfèrica per la Universitat de Barcelona. Ha participat en diferents projectes de recerca i ha fet conferències tant a nivell internacional com universitari. Ha treballat en el sector privat en el camp de la indústria eòlica. És president d’ERC Badalona.

  5. Carme Martínez. 60 anys. Barri de Coll i Pujol. Llicenciada en Biologia i mestra d'educació física. Ha estat delegada sindical a diferents empreses amb responsabilitats comarcals i nacionals en l’àmbit de l’educació i les polítiques socials. Vinculada al moviment educatiu de la ciutat “Badalona es mou”. Regidora per ICV 2007-2011.

  6. Anna Maria Lara. 50 anys. Barri de Llefià. Treballadora social a l'Ajuntament de Badalona. Ha treballat amb infància en risc, amb dones que han patit maltractaments i amb persones amb discapacitat intel·lectual. Ha participat en moviments parroquials de base que promouen la consciència de classe obrera i l’acció directe a l’entorn (MIJAC i JOC), ha estat sindicalista a CATAC.

  7. Toni Flores. 54 anys. Barri de Llefià. Tècnic de manteniment en telecomunicacions. Inicia la seva militància al Grup L’Ortiga, el KJA o el Mili KK i actualment és membre de a Comissió de Cultura de Llefià, l’Arxiu Històric de Llefià, l’AV de Sant Mori i l’AV de Sant Antoni, en temes d’autogestió, micro-urbanisme, treball en xarxes i autoprotecció veïnal. Actualment milita a la CUP Badalona

  8. David Guerrero. 44 anys. Barris de Nova Lloreda i Bufalà. Diplomat en Ciències Empresarials. Autònom i soci a mitges d'una petita empresa de logística de fàrmacs per diagnòstic. Involucrat en el món de l’educació des de 2009, a partir de l'AMPA de l'Escola Planas i Casals com a president (2010-2016) i a FAMPAS Badalona, de la qual ha estat president des de 2013 fins aquest 2019. Impulsor del moviment unitari de la Comunitat Educativa "Badalona es mou" i SOS Educació.

  9. Manel Sorribas. 50 anys. Barri de Casagemes. Llicenciat en humanitats. Formació en gestió d’administracions públiques (transparència, dades obertes i govern obert, etc.). Docència i experiència en matèries relacionades amb l’organització i la qualitat en les administracions públiques. Actualment treballa a l’Agència Catalana de Consum de la Generalitat de Catalunya.

  10. Núria Sabater. 57 anys. Barri del Centre. Educadora al barri de Sant Roc. Col·laboradora amb entitats socials i educatives, així com amb entitats d’educació per la pau. Treballadora de l’administració pública local, com a tècnica d’educació al Consorci Badalona Sud,

  11. Laia Mauri. 22 anys. Barri de Dalt la Vila. Graduada en Filosofia, Política i Economia; estudiant de Comunicació Política Institucional. Membre de diverses entitats culturals, polítiques i socials. Militant del moviment feminista i estudiantil, ex-membre del Secretariat Nacional del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.

  12. Muriel Figueroa. 46 anys. Barri de Bufalà. D'origen argentí, és arquitecta. Ha col·laborat en diversos despatxos d’arquitectura bioclimàtica. Ha estat Directora de Proyectos Especiales al Ministerio de Infraestructuras de la Província de Buenos Aires. Ha col·laborat amb el Casal dels Països Catalans de La Plata i és membre de rem lúdic del Club Nàutic Bétulo.

  13. Carles Flores. 52 anys. Barri de Llefià. Dissenyador gràfic i missatger. Membre de diverses entitats i moviments polítics, culturals i veïnals de la ciutat i del barri de Llefià com l’Associació d’esport de muntanya, l’Arxiu Històric o la Comissió de Cultura de Llefià i Vicepresident segon del Consell d’Entitats del Districte 4.

  14. Aritz Bel. 21 anys. Barri de la Salut. Estudia Economia i treballa al sector dels grans magatzems. És membre de les Joventuts d'Esquerra Republicana, on ha desenvolupat diverses responsabilitats. És membre del comitè d'empresa del seu centre per la Intersindical-CSC. Ha participat de Súmate, Kapaoltis-Diables de Llefià i és membre actiu de la Comissió de Festes a nivell local.