Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PER LES LLIBERTATS NACIONALS
Moments de tensió a Palma durant la commemoració de l'Aixecament per les Llibertats del 1r de Març de 1810 a Menorca

En primer lloc els organitzadors s'han trobat l'espai ocupat per un altre esdeveniment, tot i que ho havien comunicat, per aquesta raó han estat escridassats durant la lectura dels manifestos i finalment, se suposa que com a la policia espanyola no li han agradat el parlaments han indenticat a dos dels implusors de la commemoració.

01/03/2019 Política

Aquest migdia a Palma, s'han viscuts moment de tensió durant la commemoració de l'Aixecament per les Llibertats del Primer de Març de 1810 a Menorca.

Els organitzadors havien comunicat oficialment la celebració de l'acte, però s'han trobat que a la mateixa hora i al mateix lloc hi havia una demostració cavallista. Davant d'aquesta situació, l'acte s'ha desenvolupat entre aplaudiments de la majoria i les queixes d'algunes persones que no entenien que passava, ja que havien anat a la demostració cavallista.

L'escriptor Pere Morey ha fet un parlament per recordar els fets històrics succeïts l'any 1810. A continuació, Sili Arguimbau ha llegit el manifest en el qual s'hi diu que el «tracte colonial que rebem d'Espanya és el que ens condemna a la manca d'escoles, hospitals, habitatge social, transport públic, serveis municipals de neteja, protecció del medi ambient i un llarg etcètera de serveis infradotats, dels quals ni tan sols podem garantir-ne el manteniment» i que acaba dient: «Avui, Primer de març, dia en que recordam la revolta dels menorquins de 1810, exigim que s'acabi la discriminació política, econòmica, lingüística, cultural i social que pateixen les Illes Balears. I exigim el dret dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears a decidir el nostre futur lliurement.», segons informa dBalears.

A l'acabar la lectura del manifes, diversos agents de la policia espanyola han identificat dos dels organitzadors i, posteriorment han partit. L'acte ha continuat amb els components de Música per la Llibertat interpretant diferents cançons davant l'església de la santa Creu.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid