Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antimilitarisme
La campanya Banca Armada denunciarà a la junta d’accionistes del BBVA la seva col·laboració amb la indústria armamentista
13/03/2019 Política

Aquest divendres 15 de març tres activistes de la Campanya Banca Armada participaran a la junta d’accionistes del BBVA que se celebrarà a Bilbao. El BBVA és el banc estatal que encapçala, un any més, el rànquing d’inversions a la indústria armamentista i contribueix al manteniment de les armes nuclears finançant deu empreses d’aquest sector en concret.

En els darrers anys, a banda de la producció d’armament nuclear, el BBVA ha finançatempreses que fabriquen míssils, explosius, armes lleugeres, bales, helicòpters militars, avions de combat i electrònica militar, entre d’altres. Empreses que exporten armes a l’Orient Mitjà i al Nord d’Àfrica, contribueixen a escalar la violència dels conflictes armats d’aquests territoris i al fet que moltes persones hagin de fugir de la guerra cap a Europa. Alhora, venen equips de seguretat i de control de fronteres per evitar l’entrada d'aquestes persones que busquen asil als territoris de la UE.

Durant les properes setmanes, la campanya també participarà a les juntes generals de Bankia, Banc Sabadell, Caixabank i Banco Santander, gràcies als vots que accionistes d’arreu de l’estat han delegat per denunciar les males pràctiques d’aquestes empreses en relació al negoci de la guerra.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid