8-M
Guanyem Badalona convoca un debat públic sobre la ciutat amb perspectiva feminista
04/03/2019 Gènere

Per tal d'escalfar el debat feminista a Badalona a les portes de la vaga feminista del 8 de març, Guanyem Badalona en Comú ha convocat per dimarts 5 de març a les 19h al Centre Cívic de La Salut una taula rodona que s'ha titulat "La ciutat amb ulls de dona". Al debat s'han convidat a quatre ponents dones que destaquen per la seva feina a la ciutat en diferents camps majoritàriament liderats per homes, com pot ser el moviment veïnal, l'esport i la seguretat:

  • Marta López és policia i criminòloga, va col·laborar molt activament en el plantejament del nou model de seguretat a la ciutat i de les Jornades temàtiques que es van realitzar el 2017 impulsades pel govern de Dolors Sabater.
  • Isabel Brugué és activista del moviment associatiu badaloní, participa en diverses entitats i moviments com la FAVB, Aspanin o l'ANC.
  • lmane Saoudi és integradora social i membre de l'Associació "Amb tu Badalona", que va néixer el 2017 al barri de La Pau per afavorir la interacció entre nens i nenes de diverses cultures per evitar la segregació social i el racisme.
  • Alba Gordo és la capitana del primer equip del CE Seagull, club de futbol femení de Badalona que actualment juga a la 2a divisió de la lliga estatal en la 2a posició de la taula i que ha aspirat 3 vegades consecutives l'ascens a la 1a divisió.

La clausura del debat anirà a càrrec de Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona 2015-2018 i actualment candidata a la reelecció per Guanyem Badalona en Comú.

L'acte serà presentat i moderat per Laia Mauri, activista estudiantil i actualment candidata nº6 per a les municipals de maig de 2019 per Guanyem Badalona en Comú.

Vaga general 8 de març

L'acte també servirà per donar suport a les convocatòries unitàries que es facin a la ciutat al voltant de la vaga del 8 de març. Sabater ha anunciat que ella i el seu grup municipal es sumen a la vaga general completa de 24 hores convocada pel divendres 8 de març: "Són moltes i diverses les formes de protestar, reivindicar i fer visible la lluita contra la discriminació de gènere. La vaga general serveix per visibilitzar i lluitar juntes contra el masclisme estructural que impregna les vides de les dones, sigui de forma explícita o implícita. Una vaga de treball, estudiantil, de consum i de cures".