Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
Miquel Gil presenta el seu nou disc a València i Barcelona
06/02/2019 Cultura

El cantant Miquel Gil presentarà el seu nou disc, Geometries, el dijous 21 de març en el Palau de la Música de València. Un dia després ho farà en el Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona en el marc del festival Barnasants. L’àlbum és un treball polièdric de cançons, cants oberts, vocació modal i temes amb textures noves. Tanmateix, el denominador comú del repertori són les melodies tradicionals i la música d’arrel valenciana. Feia 7 anys, des de l’edició de Per marcianes (Temps Record, 2011), que el músic de Catarroja no publicava noves composicions.

Durant aquest període, Miquel Gil ha escrit peces per a teatre i documentals, ha explorat nous territoris sonors (des de l’òpera al fre-jazz), ha treballat com a actor i, també, ha presentat un programa de televisió. A més, va anar fent les cançons que conformaran Geometries. Són cants oberts, d’estil andalusí i vocació modal, on la melodia permet contar històries i desenvolupar línies instrumentals. En aquest cas, l’artista ha musicat poemes d’autors sobre els quals ja havia treballat, com Vicent Andrés EstellésEnric Cassasses i Anna Montero, i d’altres nous, com Imma MáñezBegonya Pozo i Joanjo Garcia. De moment, es poden escoltar els temes “Llei horària” (https://soundcloud.com/user-240812986/llei-horaria-geomtries-2019) i “Canvi de clima” (https://soundcloud.com/user-240812986/canvi-de-clima-miquel-gil-geometries-2019).
 
Per a la gravació d’aquest treball, Miquel Gil ha comptat amb músics de gran experiència. Així, han participat el percussionista David Gadea (NesKramaXimo Tébar); el guitarrista flamencAntoni Porcar (companyia Una del montónAloma de Balma;Ángela Furquet); el baixistaGusmà Gil (Sva-tersXiromita Trad Project); el multiinstrumentista -bandúrria, llaüt, dolçaina i vents- Eduard Navarro (Urbàlia RuranaL’Ham de focJosep Aparicio Apa); i el pianista i flautista Abraham Rivas (Ona nuaXavier MorantCarles Pastor).
 
Geometries també s’ha fet realitat gràcies a la participació de més de 300 persones en el micromecenatge que es va posar en marxa el passat mes de novembre. Amb aquest projecte, l’artista ha recaptat més d’11.500€ (en demanava 9.000) per a la preparació, gravació i postproducció de l’àlbum. A canvi, Miquel Gil oferia el disc en diferents formats, adhesius, il·lustracions, samarretes, entrades per als concerts de presentació i, fins i tot, acompanyar el grup en una de les actuacions de la gira. Tal i com assegura el mateix cantant, amb aquestes iniciatives “et sents recolzat i crees vincles amb el públic”, a més de rebre un suport econòmic “quan la cultura no és una gran prioritat d’aquest país”.

Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  8. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid