Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ni presos ni exiliats
Un centenar d'universitaris demanen un Claustre perquè la UdL es posicioni a favor de la llibertat dels presos polítics
29/01/2019 Drets i Llibertats
A les portes del judici contra el referèndum de l'1 d'octubre, una setantena d'universitaris claustrals (personal docent i investigador, d'administració i serveis i estudiants), però amb el suport de més d'un centenar, han registrat una sol·licitud aquest matí perquè el rector convoqui un claustre extraordinari amb l'objectiu que la UdL es posicioni a favor de la llibertat dels presos polítics i contra la judicialització de la política catalana, tal i com s'ha fet a la UB, la UAB, la UPC,la  UPF i la UdG.
Les persones impulsores de la iniciativa han redactat una declaració que duran al Claustre, màxim òrgan de govern de la UdL, per reclamar la immediata posada en llibertat de les persones empresonades per la causa de l’1 d’octubre, l'aturada tots els processos judicials penals i administratius de caràcter polític relacionats amb la defensa dels drets civils i polítics i el referèndum de l’1-O, la fi repressió per motius polítics, que també afecta membres de l’estudiantat, del PDI i del PAS de la UdL, així com per denunciar que davant un conflicte polític es prenguin mesures judicials.
En aquest sentit, els impulsors de la declaració recorden que, tal i com recullen els Estatuts de la UdL, entre els principis de la institució s’hi compten la promoció dels drets humans i la llibertat i de l’educació en valors,  l’estímul de la transmissió dels valors de llibertat, justícia, igualtat, responsabilitat, solidaritat, participació i ciutadania plena, i que les seves finalitats inclouen la consecució d’una societat més justa i el respecte als drets humans i la pau. També que el 26 de setembre de 2017 el Claustre de la UdL es va manifestar contra "el conflicte de una naturalesa estrictament política que està posant en perill el nostre sistema democràtic amb l'actuació del govern de l'Estat espanyol, menystenint la sobirania que emana del poble de Catalunya".
A partir d'avui la declaració que es vol presentar al Claustre s'ha fet extensiva al conjunt de la comunitat universitària perquè s'hi pugui adherir en el web: www.udlpelsdretscivils.cat. La declaració ja compta amb més de 200 adhesions. 
Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  8. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid