Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
La CUP Sant Sadurní denuncia al Síndic de Greuges la negativa del govern municipal a treballar la segregació escolar a la vila

La formació assenyala deixadesa de funcions i la negativa de facilitar informació per part de l’Ajuntament i de l’inspector d’Ensenyament

22/01/2019 Educació

Aprofitant la visita del Síndic de Greuges a Sant Sadurní d’Anoia, la CUP Sant Sadurní ha presentat una queixa formal davant de la negativa del govern municipal (ERC i PdCAT) per a estudiar i millorar la situació de segregació escolar que viu la vila. Segons un informe elaborat pel Síndic durant el 2016, Sant Sadurní és un dels municipis amb més de 10.000 habitants on més ha crescut la segregació escolar en la darrera dècada, arribant a nivells equiparables a ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona. Malgrat les continues demandes de la CUP per a tractar i solucionar el tema, la regidora d’Ensenyament, Àngels Canals, nega els resultats de l’informe del Síndic.

Una problemàtica no resolta

Després de conèixer la valoració de Síndic de Greuges, els cupaires van demanar dades referents a la distribució dels alumnes amb Necessitats Educatives Específiques (NEE) –dins d’aquest grup hi trobem alumnes de famílies de classe social desfavorida, nouvinguts o infants amb diversitat funcional. Després d’analitzar les xifres, es mostra una clara descompensació entre els centres concertats i els públics de Sant Sadurní –el 47% de NEE es troben l’escola pública La Pau, el CEIP Jacint Verdaguer acull el 28%, i les concertades Sant Josep i El Carme, assumeixen el 14% i 11% respectivament. Aquest fet demostra que s’incompleix amb la normativa de concertació que obliga a les escoles concertades a assumir el mateix percentatge d’alumnes amb aquest perfil que els centres públics.   

Davant d’aquesta realitat, i veient la negativa de l’Ajuntament a reconèixer el problema, i de l’inspector d’Ensenyament de negar-se a facilitar les dades relatives a la distribució de l’alumnat als centres, la CUP Sant Sadurní ha presentat una queixa formal al Síndic de Greuges per a denunciar el cas. Lamenten la deixadesa de les funcions de l’administració local i l’intent de restringir el dret a la informació de l’Ajuntament i l’inspector.

Una moció sense recorregut

Per tal de posar fil a l’agulla, al novembre del 2017 la CUP Sant Sadurní va presentar una moció on es demanava un informe a la Fundació Bofill, entitat especialitzada en educació i segregació escolar, per a apuntar línies d’actuació. La moció s’aprova amb esmenes del govern que apuntaven a no fixar qui realitzaria l’informe i a no destinar recursos a la problemàtica. Durant el ple i les anteriors comissions d’Educació al consistori, la regidora de l’àrea seguia sense reconèixer el problema.  Passades les setmanes, la regidora informa que ha parlat amb l’inspector d’ensenyament i informa que ni l’inspector, ni el govern ni ella mateixa consideren que no hi ha cap problema amb la distribució de l’alumnat als centres educatius de Sant Sadurní. Per aquest motiu es desestima demanar l’informe.

Paral·lelament a aquest fet, la CUP es reuneix amb diversos tècnics especialitzats i regidors d’altres municipis on existeix una situació similar. Es constata que a nivell municipal existeixen diverses iniciatives per a corregir aquesta dinàmica. Per tant, es constata la manca de voluntat del govern actual en treballar el problema i buscar una solució per a convertir el model educatiu de Sant Sadurní en un de més equilibrat i equitatiu.

Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  8. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid