Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat
El govern espanyol segueix sense retirar les condecoracions a 'Billy el Niño' i nega que vagi a actuar d'ofici
17/01/2019 Drets i Llibertats
En una resposta remesa a EH Bildu, el Govern espanyol diu estar d'acord a buscar les fórmules legals "per a poder revertir si calgués" el lliurament de condecoracions i recompenses com les 4 medalles que obstenta el torturador 'Billy el Nen', però continua dilatant el procés escudant-se en un estudi que busca un "consens" sobre la base de l'exemplaritat.

Així narra la resposta: "S'està procedint a estudiar i analitzar a l'actual marc normatiu regulador de les condecoracions i recompenses de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, amb el ferm propòsit de poder aconseguir un consens en la matèria, on el concepte d'exemplaritat pugui estar expressament definit i s'evitin casos com el que ens ocupa".

La diputada Marian Beitialarrangoitia titlla de "vergonyosa" la resposta i creu que el Govern està intentant netejar-se la cara i mirar cap a un altre costat: "Porten mesos analitzant el tema. Quants més necessiten? Què és el que no els quadra?". Beitialarrangoitia denúncia la "covardia" de l'Executiu per a abordar i actuar sobre tots els torturadors premiats des del franquisme: segons EH Bildu, almenys un centenar de polícias implicats en tortures mantenen avui dia les seves condecoracions.

Davant la pregunta d'EH Bildu sobri si actuarà d'ofici davant casos similars als de 'Billy el Niño', el Govern reconeix que "actualment no s'han retirat aquest tipus de condecoracions a cap persona" i nega fins i tot la possibilitat de poder fer-ho en un futur: "D'acord amb la normativa reguladora de la matèria, no està regulada la possibilitat de retirada d'aquestes".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid