Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
habitatge
Concentració pel suïcidi d'una veïna de la Vila de Gràcia

L'Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia convoca a la premsa a la concentració "en memòria de la nostra companya Diana" avui a les 20h a Plaça de la Vila de Gràcia. També us fem arribar el següent comunicat de premsa.

05/12/2018 Drets i Llibertats
Concentració pel suïcidi d'una veïna de la Vila de Gràcia Concentració pel suïcidi d'una veïna de la Vila de Gràcia
Diana “Sindy” vivia des de feia dos anys al bloc okupat La Jahnela – Travessera de Gràcia 156 - a la Vila de Gràcia. Ahir va decidir treure's la vida davant del perill de desallotjament que suposava l’enderroc del bloc contigu Ca la Trava – Travessera de Gràcia 154.

La Sindy i el seu gos Pepito, la Neide i la seva filla, el Jordi i el seu fill, viuen en el bloc okupat La Jahnela, i porten dos anys intentant regularitzar la seva situació habitacional. Cap negociació amb la propietat d’ambdós blocs, La Llave de Oro, ni amb l’Ajuntament ha donat encara una solució.

Després del desallotjament de Ca La Trava el passat mes d’octubre, i des de dilluns de la setmana passada, la Llave de Oro va començar l’enderroc del bloc, posant en perill a les veïnes de la Jahnela. Esquerdes, sorolls, tremolors, intermitències en el subministrament elèctric… Tot això es va fer saber immediatament al Districte de Gràcia, mitjançant un informe d’Arquitectes Sense Fronteres que especificava els danys que l’enderroc de Ca La Trava podria infringir a La Jahnela. La situació de violència immobiliària que estaven patint les veïnes es va fer insuportable, i van exigir la paralització de l’enderroc.

Degut a la inacció del Districte, el dimecres de la mateixa setmana, vam convocar una concentració davant del bloc impedint l’entrada dels operaris, denunciant aquesta situació. L’acció va concloure amb una reunió a la seu del Districte, on les veïnes van manifestar de quina manera els estava afectant l’enderroc, i van exigir que l’Ajuntament i el Districte intervinguessin en la fi de les obres.

Fins a dia d’avui, les obres d’enderroc han continuat. Ahir, la Sindy, sumament afectada per la situació, va treure’s la vida. Així ho ha manifestat, deixant notes de comiat explicant el motiu de la seva decisió. La Llave de Oro no s’ha dignat a aturar l’enderroc, ni tan sols després de la notícia del suïcidi de la Sindy.

Aquesta vegada, ens ha tocat de prop. La mort de la Sindy és un exemple més de la violència immobiliària que patim. Tant si vivim de lloguer, com okupant, l’expulsió sistemàtica de les veïnes dels barris de Barcelona posa de manifest que una classe de rentistes s’enriqueixen gràcies a l’ofec de la classe treballadora.

Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  8. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid