Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria
Més de 28.000 persones participen en 5 poblacions basques en una nova onada de consultas sobre la independència

A Donostia, la primera capital basca en organitzar una consulta d'aquesta característica, han participat 21.015 persones, el 13,10% del cens.

19/11/2018 Internacional

Donostia, Irun, Zalla, Balmaseda i Alonsotegi han celebrat aquest diumenge sengles consultes populars sobre el futur polític d'Euskal Herria. En total, han estat 28.684 les persones que han donat la seva opinió sobre aquest tema; el 12,46% dels ciutadans en dret a vot ha acudit a les urnes. Gure Esku Dago, entitat organitzadora ha afirmat que avui ha estat «un pas imprescindible» en el camí cap a un referèndum vinculant, segons recull el mitjà de comunicació NAIZ.

A Irun, el  9,15% dels veïns de la localitat han respost a la crida d'anar a votar, amb una participació corresponent a 4.890 vots. Mentre que en les localitats vizcainas –Zalla, Balmaseda i Alonsotegi– la participació s'ha situat en el 17,03%, amb un total de 2.779 vots.

Amb la participació d'aquest diumenge, ja són 220.000 les persones que han exercit el seu dret a vot en les 208 consultes ciutadanes que s'han organitzat fins avui. En aquest sentit, Anjel Oiarbide, portaveu de Gure Esku Dago, ha reiterat a NAIZ que l'objectiu de la dinàmica és "decidir el futur d'aquest poble, mitjançant referèndum, als diferents territoris d'Euskal Herri".

"Ens van dir que era impossible, però no ens rendim i seguim treballant", ha afirmat en l'acte que ha posat punt i final a la jornada d'avui. "Zorionak a les més de 2.000 voluntàries i voluntaris que heu fet possible les consultes".

Les consultes de Gure Esku Dago han arribat ja al terç de la població basca, i tenen dos objectius principals segons Oiarbide: "Empoderar a la ciutadania i socialitzar el debat sobre el dret a decidir". 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid