1-O
El govern de Farners posa en mans d'una consulta popular no refendāria la ubicaciķ o no d'un espai per l'U d'octubre

Les entitats sobiranistes qüestionen el format de la consulta per la diversificació opcions i proposen la primera opció: Canviar el nom de la “Plaça de l'Ajuntament” a “Plaça U d'Octubre de 2017”.

26/11/2018

El govern municipal d'ERC i MES de Santa Coloma de Farners ha posat en mans d'una consulta popular no referendària sobre la ubicació o no d'un carrer o plaça de la població amb el nom de l'U d'octubre. La consulta es faria el proper diumenge al pavelló de la Nòria, amb una pregunta on les entitats sobiranistes veuen una  intenció en el format, per tantes "opcions que afavoreixen a que no es dediqui cap espai a l'U d'Octubre:

Opcions de la pregunta:

1- Canviar el nom de la “Plaça de l'Ajuntament” a “Plaça U d'Octubre de 2017”.

2- Dedicar-hi un espai a la Plaça de l'Ajuntament sense canviar-li el nom

3- Anomenar l'espai enjardinat entre els carrers Torrent i Passeig Sant Salvador d'Horta (davant Bonarea) com “Jardí U d'Octubre”

4- Anomenar a l'espai de la rotonda (de 3 metres de diàmetre) entre carretera de Sant Hilari, Passeig Sant Salvador d'Horta i carrer Moragues com “espai U d'Octubre de 2017”

5- No cal cap espai ni canviar el nom de la plaça per honorar la memòria i l'esperit de l'1 d'octubre de 2017.

Comentaris de la La Sega 1640, CDR Farners i Farners per la independència ANC sobre la pregunta

La segona opció, proposa buscar un “espai” dins la “Plaça de l'Ajuntament” sense canviar el nom de la Plaça, d’on ha sortit aquesta proposta? Potser hi ha la intenció de dividir els partidaris de la primera opció? Respecte la tercera opció, creiem que el dia 1 d’octubre es mereix molt més que un petit espai enjardinat La quarta opció, l’espai d’una rotonda, és broma?

Es fa evident el pànic a canviar noms, les tres opcions parlen d’un espai, potser l’1 d’octubre no mereix donar nom a una plaça?

Proposta
1. Canviar el nom de la “Plaça de l'Ajuntament” a “Plaça U d'Octubre de 2017”.

- En aquesta plaça ens hi mobilitzàrem els dies previs a l'1 d'octubre per denunciar els escorcolls, les detencions i l'ocupació policial.
- L'1 d'octubre l'alcalde s'adreçà als presents des del balcó de l'Ajuntament per anunciar el tancament del col·legi electoral i denunciar les càrregues policials.
- Més de 4000 persones de la comarca de la Selva ens hi trobàrem el 3 d'octubre per denunciar la repressió i la violència de l'estat.
- Ens hi reunírem el dia 9 d'octubre a esperar la resolució de la moció de condemna a la violència de les forces de l'estat.
- Hi reivindiquem la injustícia dels presos polítics.
- Ens hi concentràrem el 25 d'octubre en defensa del nostre sistema educatiu.
- Ens hi trobàrem el 27 d'octubre per celebrar la proclamació de la República.

I és i serà en aquesta Plaça on ens troba sempre per exigir i defensar els nostres drets i llibertats, per tots aquests motius nosaltres defensem aquesta opció.