Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tamazga
Cicle de Xerrades i taules rodones "Tamazga a les dues riberes de la Mediterrània" al CIEMEN

Avui tindrà lloc la segona taula rodona del cicle, a les 18:00 hores. “Les polítiques lingüístiques i la gestió de la diversitat a Catalunya: quin estatut correspon a l’amazic?”. Taula rodona amb un representant del Departament d’Ensenyament, Aziz Baha (Casa Amaziga), Carles Solà (Plataforma per la Llengua) i David Minoves (CIEMEN). Moderada per Rita Marzoa, periodista.
Lloc: Sala d’actes del CIEMEN (Rocafort, 242 bis, Barcelona)

 

29/11/2018 Cultura

El CIEMEN i la Casa Amaziga de Catalunya van estrenar el passat 22 de novembre el cicle de xerrades i taules rodones “Tamazga a les dues riberes de la Mediterrània”.  El cicle s'allargarà fins el 27 de gener i forma part del projecte d’EpD sobre drets dels pobles i drets de les dones que el CIEMEN manté des de 2015. Podeu trobar el cartell complet en aquest enllaç.

S'abordarà qüestions com el lloc que correspon a la llengua amaziga a Catalunya, el rol de les dones al poble amazic i els moviments populars al Rif i a la Cabília. El cicle és fruit de la col·laboració que mantenen les dues entitats des de fa anys, i té per objectiu contribuir a visibilitzar el col·lectiu amazic del nostre país —entre 100.000 i 200.000 persones— i explicar alguns dels reptes a què s’enfronta el poble amazic, tant a Catalunya com al seu territori d’origen, la Tamazga. També servirà per presentar les primeres unitats didàctiques —coordinades pel professor de la UB Carles Múrcia— creades a Catalunya per a l’ensenyament de la llengua amaziga als centres escolars del país.

29 de novembre, 18:00 hores. “Les polítiques lingüístiques i la gestió de la diversitat a Catalunya: quin estatut correspon a l’amazic?”. Taula rodona amb un representant del Departament d’Ensenyament, Aziz Baha (Casa Amaziga), Carles Solà (Plataforma per la Llengua) i David Minoves (CIEMEN). Moderada per Rita Marzoa, periodista.
Lloc: Sala d’actes del CIEMEN (Rocafort, 242 bis, Barcelona)

3 de desembre, 18:30 hores. “Les dones amazigues avui: de la resistència a la resiliència”. Xerrada amb Kaissa Ould Braham, filòloga, periodista i activista amaziga cabilenca.
Lloc: Centre Cívic Besòs (Rambla de Prim, 87. Barcelona)

13 de desembre, 18:30 hores. “Amussu Arifi. Dos anys de mobilització popular per la dignitat del Rif”. Xerrada amb Salma Amachraa i Nouraddin Azaguar (activistes catalans-rifenys) i Aziz Baha (Casa Amaziga). Es presentarà el llibre El movimiento popular del Rif, amb la participació de l’autor, Achraf Bellali.
Lloc: Centre Cívic Drassanes (Nou de la Rambla, 43. Barcelona)

17 de gener, 18:00 hores. Presentació de les primeres unitats didàctiques per a l’aprenentatge de l’amazic a les aules catalanes. Amb Carles Múrcia (coordinador de l’equip pedagògic), Aziz Baha (Casa Amaziga) i Pere Mayans (CIEMEN).
Lloc: Aula 0.1 de l’Edifici Carner de la Universitat de Barcelona (Aribau, 2. Barcelona).

El cicle compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  8. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid