Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
Capgirem Vic condemna la passivitat de l'alcaldessa davant "les paraules xenòfobes i missògines del regidor feixista"
08/11/2018 Drets i Llibertats

Capgirem Vic ha manifestat en un comunicat el seu rebuig davant la situació de violència verbal patida el dia 5 de novembre a la sessió del ple municipal per la regidora del seu grup Katia Juncks. La formació agraeix les companyes i companys de consistori que, en públic o privat, van mostrar la solidaritat amb la regidora.

Durant la celebració del ple, el regidor de la formació feixista Plataforma Vigatana va expressar que la Katia ja podia marxar de nou al Brasil, el seu país d’origen, on Jair Bolsonaro ha guanyat les eleccions, fent una clara al·lusió a les diferències ideològiques entre la nostra regidora i el nou president del Brasil. Les paraules concretes van ser: «La senyora Katia, potser lo que hauria de fer és anar-se’n al Brasil i ajudar els seus companys, perquè el Bolsonaro va treure un 55% dels vots».

La formació considera que una al·lusió personal racista i xenòfoba com aquesta és del tot inadmissible i que no s’han de tolerar cap tipus d’expressió o comentaris en aquests termes enlloc, i per això volem denunciar el greuge d’aquestes paraules pronunciades en un ple municipal.

Ha denunciat també la passivitat de l’alcaldessa davant d’aquesta situació. El nostre grup està acostumat a la seva passivitat i de la resta de l’equip de govern davant de les seves actituds i comentaris provocadors plens d’odi, quan en diferents ocasions les quatre regidores de Capgirem Vic som insultades i menystingudes, tant al ple com a les comissions, però en aquest cas es tracta d’una agressió verbal que fa servir com a arma el racisme i la xenofobia.

La formació espera un canvi d’actitud per part de l’alcaldessa i dels membres del seu govern, en nom de la solidaritat i de la democràcia. Com a representant de la ciutat i com a presidenta del ple, té l’obligació de no tolerar aquestes situacions i d’actuar en conseqüència si realment vol acabar amb la lacra del feixisme a la nostra ciutat.

Des de Capgirem Vic agraïm a les companyes i companys de consistori que, en públic o privat, van mostrar la solidaritat amb la regidora Katia Juncks.

Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Vuit militants d'Arran detinguts davant del TS a Madrid quan intentaven fer una acció de protesta
  5. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  6. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  7. Som Energia celebrarà les 1.000 persones sòcies d’Osona en la jornada "Revolució EnergÈTICA"
  8. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  9. El darrer judici polític
  10. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid