Per la República
La CUP impulsa una Proposta de Resolució conjunta per fer front a l’estratègia electoralista de Cs

La CUP impulsa una Proposta de Resolució conjunta per fer front a l’estratègia electoralista de Cs

10/10/2018 Política
La CUP-Crida Constituent ha impulsat una proposta de resolució conjunta per tenir un marc comú al ple monogràfic sobre la priorització de l’agenda social i la recuperació de la convivència convocat per Ciutadans i que pretén buscar el suport majoritari de Catalunya En Comú Podem, Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya per combatre el relat de la fractura posant al centre l’estructuralitat de les problemàtiques socials.
Si es vol afrontar veritablement aquest ple com un ple sobre la priorització de l’agenda social i per a la recuperació de la convivència més enllà de la cobertura d’estratègies electoralistes, que és el que persegueix el grup proposant, és imprescindible que es parli de quina és la realitat social a Catalunya i com s’ha arribat a aquesta situació. 

PROPOSTA DE PR CONJUNTA
«El Parlament de Catalunya constata que existeix un moviment popular i organitzat que representa el 80% de la ciutadania que dóna suport al dret a l’autodeterminiació com un dret reconegut per les Nacions Unides.
El Parlament de Catalunya denuncia que el poble català viu una important regressió de drets polítics, socials, econòmics, culturals i ambientals amb greus conseqüències sobre les llibertats fonamentals de les classes populars. 
El  Parlament de Catalunya constata que per fer efectiva la cohesió social necessitem d’un sector públic fort i d’unes polítiques socials que donin respostes a les necessitats de les classes populars. 
El Parlament de Catalunya considera d’especial gravetat la negació de les funcions polítiques bàsiques del Parlament de Catalunya amb sobirania, llibertat i plenes garanties.
El Parlament de Catalunya constata que davant l’augment exponencial de les agressions feixistes condemna de l’extrema dreta i es compromet a actuar perquè aquestes no  restin impunes i mostra la seva solidaritat amb el moviment antifeixista.  
El Parlament de Catalunya constata que l’Escola Pública Catalana és una eina imprescindible per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa».