Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Parlament
La CUP-CC creu que JxCat i ERC responen a interessos electoralistes i exigeix transparència al Govern

La renúncia de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull representa una alteració de l’aritmètica parlamentària i per tant, també suposa assumir la suspensió dictada pel jutge Llarena.

09/10/2018 Política
Davant del context de repressió i la deriva de pèrdua de drets polítics provocada per la situació dels diputats a la presó i a l’exili, la CUP Crida Constituent lamenta que tal i com s’ha tornat a demostrar avui, tant la Mesa com el Parlament de Catalunya segueixin supeditats a l’embat judicial del Tribunal Suprem, un embat autoritari que respon a la voluntat de limitar qualsevol acció política. Els anticapitalistes reiteren que el procés democràtic i d’autodeterminació que es va iniciar a Catalunya responia precisament a l’objectiu de traspassar les limitacions imposades pels tribunals i per l’Estat espanyol i en aquest sentit, l’organització s’ha mostrat disposada a entrar a la Mesa del Parlament per tal de fer-ho efectiu i respondre a la voluntat popular sorgida de les urnes.

Els últims esdeveniments evidencien la greu repressió política i judicial que viu el Parlament de Catalunya però també que les decisions preses pels grups parlamentaris que donen suport al Govern - JxCat i ERC-, respondrien a interessos propis i electoralistes i no al conjunt del moviment independentista, ja que assumir qualsevol variable de la interlocutòria, com han fet ambdós partits, és assumir també la repressió i que això s’hauria pogut evitar no donant-li curs a la interlocutòria de Llarena. En aquest sentit, la CUP-CC vol reafirmar el seu posicionament al ple del 2 d’octubre quan va votar en contra del dictamen aprovat a la Comissió de l’Estatut dels Diputats.

La renúncia de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull representa una alteració de l’aritmètica parlamentària i per tant, també suposa assumir la suspensió dictada pel jutge Llarena.

La CUP-CC demana a JxCat i ERC que siguin transparents amb la població, que no tanquin els debats col·lectius als despatxos i que aclareixin el sentit d’aquesta legislatura.

Valora
Rànquings
  1. Una carta-manifest d'històrics represaliats independentistes mostra la solidaritat amb els presos polítics en vaga de fam
  2. Ha mort "L'avi" Josep Bou, l'independentista palamosí empresonat en l'Operació Garzón el 1992
  3. Ens ha deixat un (i ja són molts) de l’escamot dels que mai no reculen, "L'avi"
  4. Organitzacions de l'Esquerra Independentistes criden “aturar-ho tot” des del primer dia de judici
  5. La Forja convoca una mobilització per aturar el Consell de ministres del 21-D inspirada en el moviment de les armilles grogues
  6. 45 anys de la vaga de fam de Xirinacs mentre era empresonat a la Model
  7. El temps de Catalunya s'ha acabat
  8. 14-D: una gran vaga
  9. On és la Unitat Popular?
  10. Tancar portes a la ultradreta és també parlar de model de seguretat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid