Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Univversitats
El SEPC ocupa la conselleria d'economia per exigir al govern que s'apliqui la rebaixa de taxes del 30%
31/10/2018 Educació

Una cinquantena de membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha ocupat la conselleria d’Economia aquesta tarda per exigir que les taxes universitàries es rebaixin un 30 %, tal com va aprovar el Parlament de Catalunya l’octubre de 2016. Les organitzacions juvenils de l'esquerra independentista La Forja i Arran han donat suport a l'acció. Al cap d'una hora mitja, els Mossos d'Esquadra han desallotjat la conselleria. 

 

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha ocupat la conselleria d’Economia durant una hora i mitja per exigir que les taxes universitàries es rebaixin un 30 %, tal com va aprovar el Parlament de Catalunya l’octubre de 2016.

La cinquantena de concentrats han apel·lat directament al conseller d’Economia, Pere Aragonès, a qui demanen que es comprometi a fer efectiva la rebaixa. Des de l’organització juvenil de l’esquerra independentista, Arran, han donat suport a la mobilització.

Comunicat del SEPC llegit davant de la conselleria:

SEGUIM PAGANT, SEGUIM LLUITANT Prou excuses, exigim la rebaixa!

Un any més les estudiants hem hagut de fer front a matrícules universitàries amb preus estratosfèrics per seguir cursant els nostres estudis a les universitats pú bl iques catalanes. Un any més seguim esperant una resposta del govern que posi fi a la precarietat de l'estudiantat i sabem que el primer pas per fer-ho és la rebaixa del 30% de les taxes.

Aquesta rebaixa és, al igual que imprescindible per garantir que les estudiants tinguem accés a estudis superiors, una demanda del conjunt dels moviments socials i de la comunitat educativa des de fa anys i no estem disposades a aguantar més pròrrogues ni excuses.

Després que el Parlament de Catalunya aprovés, durant la legislatura passada, una moció que apostava per la rebaixa de taxes del 30%, l'actual govern i el conseller d'economia, Pere Aragonès, segueixen menystenint la demanda popular i, per tant, són directament responsables que un gran nombre d'estudiants no puguin seguir tenint accés a estudis universitaris.

Avui som a la conselle ria d'economia per exigir al govern de la Generalitat i al mateix conseller que es comprometi a incloure la rebaixa de taxes com a demanda transversal de la comunitat universitària i no pensem marxar fins que tinguem aquest compromís.

Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans seguirem lluitant dia a dia perquè s'escolti i s'apliqui la nostra demanda. Estem construint un model educatiu propi i al servei de les classes populars i no deixarem que cap govern reculi.
Necessitem la rebaixa i cal que s'apliqui ja!

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Alhora i la CUP
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid