Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
El projecte del monument a la presó de Dones de les Corts de Barcelona serà presentat al públic durant la Festa Major de Les Corts

La presentació serà realitzada per l’equip guanyador, format per la professora de Belles Arts de la Universitat de Barcelona Núria Ricart, l’arquitecte Jordi Henrich, i l’historiador Fernando Hernandez Holgado;

08/10/2018 Història

El projecte guanyador del concurs d’idees convocat per l’Ajuntament de Barcelona per a l’Espai de Memòria, Monument Presó de Dones de les Corts serà presentat en un acte públic el dia 10 d’octubre de 2018 a les 18h en el marc de la Festa Major de les Corts. La presentació es realitzarà a la cantonada dels carrers Joan Güell i Europa, on actualment hi ha un monument efímer, instal·lat l’any 2014 per reivindicació de la plataforma ciutadana pel Futur Monument a la Presó de Dones de Les Corts.  

El projecte serà detallat per l’equip guanyador, format per Núria Ricart, professora de Belles Arts de la Universitat de Barcelona; Jordi Henrich, arquitecte; i Fernando Hernández Holgado, historiador i coordinador del projecte “Memòria Presó de Les Corts”. També hi intervindran Maria Victòria Garcia, del Grup de Dones Elisenda de Montcada, iJordi Guixé, director de l’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, ambdós en representació de la Plataforma Futur Monument a la Presó de Dones de les Corts; Ricard Vinyes, Comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona; i Agustí Colom, regidor del districte de les Corts.  

Valora
Rànquings
  1. Una carta-manifest d'històrics represaliats independentistes mostra la solidaritat amb els presos polítics en vaga de fam
  2. Ha mort "L'avi" Josep Bou, l'independentista palamosí empresonat en l'Operació Garzón el 1992
  3. Ens ha deixat un (i ja són molts) de l’escamot dels que mai no reculen, "L'avi"
  4. Organitzacions de l'Esquerra Independentistes criden “aturar-ho tot” des del primer dia de judici
  5. La Forja convoca una mobilització per aturar el Consell de ministres del 21-D inspirada en el moviment de les armilles grogues
  6. 45 anys de la vaga de fam de Xirinacs mentre era empresonat a la Model
  7. El temps de Catalunya s'ha acabat
  8. 14-D: una gran vaga
  9. On és la Unitat Popular?
  10. Tancar portes a la ultradreta és també parlar de model de seguretat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid