Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
violència de gènere
Save the Children reclama amb urgència una Llei que protegeixi la infància de qualsevol tipus de violència

Davant la mort de dues nenes a mans del seu pare a Castelló

26/09/2018 Gènere
Save the Children Save the Children

Save the Children insisteix que cal posar en marxa urgentment una Llei integral de protecció de la infància davant qualsevol tipus de violència després de la mort avui de dues nenes de tres i sis anys a Castelló a mans del seu pare.

A Catalunya, des de principis d’any, almenys tres infants han mort per causes violentes. A l'Estat espanyol han estat almenys 18 nens i nenes aquest 2018, dels quals un d’ells ha estat víctima de violència de gènere i dos casos més estan sota investigació. En els últims cinc anys s’han comptabilitzat 25 morts d’infants en casos de violència de gènere contra les seves mares.

Tot i que els infants són considerats víctimes de la violència de gènere des de l’aprovació de la Llei d’Infància i Adolescència el 2015, les mesures de les quals gaudeixen són únicament les assignades a les seves mares i encara no es té suficientment en compte el perill que suposa per un menor conviure amb un pare maltractador.

Save the Children reclama mesures especifiques que protegeixin els nens i nenes víctimes de violència de gènere mitjançant la suspensió de visites del pare agressor, en el cas que els pares estiguin separats, així com la suspensió de la guarda i custòdia dels pares agressors des que es  tingui coneixement del cas.

Aquestes mesures han de ser recollides a la Llei de protecció integral dels infants contra la violència i assegurar la protecció dels nens i nenes en casos de violència de gènere. El Govern va acordar la posada en marxa del avantprojecte de Llei que, segons l’anunci de l’executiu, s’enviarà al Congrés dels Diputats el segon trimestre de 2019. L’ONG demana el consens de tots els grups polítiques perquè aquesta Llei sigui una realitat com més aviat millor.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid