En defensa del català
Milers de persones omplen Sant Jaume i assoleixen bloquejar el pas dels espanyolistes

Milers de persones han omplert de bon matí la plaça de sant Jaume de Barcelona per donar suport als acampats davant la manifestació convocada per per l'associació Hablamos Español contra "l'adoctrinament a les aules".

16/09/2018 Llengua

La manifestació espanyolista ha començat al migdia a la plaça de la Universitat  i ha baixat per la Via Laietana però no ha pogut arribar a la plaça de Sant Jaume, ja que un un cordó de Mossos d'Esquada ho ha evitat. Mentrestant, els concentrats a Sant Jaume han tancat l'accès per Jaume I.

En aquesta plaça hi ha hagut un certa tensió, fins al punt que que algun manifestant espanyolista ha arribat a les mans amb un mosso. Moment en què els organitzadors de la manifestació en defensa de l'espanyol feien una crida per anar a la plaça de Ramon Berenguer el Gran, indret on s'acabava l'acte. Cal dir que, que en aquesta marxa s'han vist persones que portaven samarretes militars.

Tot i la tensió a flor de pell, els concentrats en defensa del català i de l'escola catalana s'han mantingut en actitut pacífica i mobilització continuava lúdicament a la plaça de Sant Jaume.