Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La CUP de Banyoles demana a Quim Torra que no assisteixi al lliurament del premi "Banyolí de l'any"
21/09/2018 Política

La CUP de Bnyoles s'ha adreçat al president de la Generalitat per demanar-li que reconsideri la decisió, ja anunciada, d’assistir a la gala dels premis del Banyolí de l’any.

Explica la formació que "aquesta gala en concret, i aquests premis en general, són un invent recent del nostre alcalde, el senyor Miquel Noguer. En cap cas són fruit d’una tradició arrelada a la ciutat ni un esdeveniment que representi el sentiment majoritari dels banyolins. És més aviat un esdeveniment teledirigit per l’alcalde per distingir persones de la nostra ciutat sense cap mena de perspectiva col·lectiva. És una premi totalment clientelar i elitista. Com ho és la cerimònia de lliurament dels premis, una gala tancada a la ciutat, en la qual no participa el teixit associatiu: els convidats són restringits i la majoria de la població els ignora".

També argumenta que "a Banyoles hi ha molts esdeveniments de caire popular, que sí que són reconeguts com a propis per la majoria de ciutadans i, per tant, serien molt més adequats per rebre el President a la Generalitat. Sense anar més lluny, d’aquí un mes comença la festa major de Banyoles, Sant Martirià, esdeveniment que compta amb un gran consens i on participen moltíssimes entitats i veïns de la ciutat. Segur que hi seria molt benvingut".

Afegeix la formació que els premis Banyolí de l’any suposen una despesa econòmica que no és proporcionada a l’escàs interès que genera entre la majoria de banyolins. En edicions anterior, només en la gala, l’ajuntament es va gastar prop de 30.000 euros, una xifra superior al cost anual de la majoria d’equipaments municipals. Aquest és el model de despesa que vostè, president de tots el catalans, vol per als nostres pobles? Molts diners gastat en una sola tarda, en un esdeveniment restringit i amb aforament limitat, mentre es condemna la cultura, la resta de l’any, a uns pressupostos de misèria?

Per la CUP, tots som Banyolins de l’any. En una situació de grans dificultats econòmiques per la majoria de la població, amb la violència sistemàtica contra les dones i l’actual regressió de drets individuals i nacionals, no es poden fer distincions, i hem de ser capaços de veure que només arribar a final de mes ja és un acte extraordinari que hauria de merèixer un reconeixement.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid