Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SUD-ÀFRICA
Tabarnia imita Orania

El desembre de 1990, quan es veia clar que a l’estat racista de Sud-àfrica li quedaven pocs mesos de vida, un grup d'aproximadament 40 famílies afrikaner liderades per Carel Boshoff (gendre del primer ministre Hendrik Verwoerd, principal ideòleg de l'apartheid) va comprar el terreny on es troba avui en dia Orania.

23/07/2018 Internacional

El projecte de Tabarnia imita Orania. Un assentament afrikaner localitzat al Riu Orange, a l'àrida regió de Karoo, a la província Septentrional del Cap, Sud-àfrica. La vila d'Orania destaca pel fet que el 100% de la seva població està composta d’afrikaners. Al desembre de 1990, un grup d'aproximadament 40 famílies afrikaner liderades per Carel Boshoff (gendre del primer ministre Hendrik Verwoerd, principal ideòleg de l'apartheid i responsable de l’empresonament de Nelson Mandela) va comprar el terreny on es troba avui en dia Orania. Això va succeir tan sols uns mesos abans del desmantellament de l'apartheid i l'alliberament de Nelson Mandela per part de les autoritats sud-africanes. El poble oficialment és una propietat privada d’una companyia de manera que el dret a treballar-hi o viure-hi depèn d’aquesta companyia que només atorga els permisos a blancs afrikaners. Actualment viuen unes 700 persones a Orania (1500 a l'estiu), un poble que té com a símbol i bandera un nen afrikaner arremangant-se amb actitud desafiant.


El projecte de Tabarnia té algunes similituds amb Orania ja que ha sorgit amb el suport d’un estat que comença a tenir problemes de legitimitat. Tabarnia igual que en el seu moment Orania ha rebut el suport dels aparells de l’estat i els mitjans de comunicació afins (TVE i altres mitjans han retransmès en directe diverses conferències de Tabarnia algunes fetes al Parlament Europeu). A més a més la Constitució Espanyola, mitjançant l'article 144, permet la creació de comunitats autònomes artificials (i prohibeix la coordinació entre les comunitats autònomes que comparteixen llengua com els Països Catalans).

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid