Simbologia franquista
La Comissió per la retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa celebra l'anunci de la nova Llei sobre memňria histňrica

Per a la Comissió "És l’hora de treure la simbologia franquista de la ciutat!"

17/07/2018 Política

La Comissió per la retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa celebra l’anunci que ha fet el Govern referent a la nova llei sobre memòria història que està preparant i que permetrà retirar tota la simbologia franquista dels espais públics de tot el país i que, a més, serà d’obligat compliment.

Tot i així, l'entitat es conscient que a Tortosa "tenim el símbol més gran d’exaltació franquista, després del Valle de los Caídos. I, a més, està al mig del riu que és la imatge de la ciutat. A més, com sabem, aquest ‘símbol’ franquista no té propietaris . Resulta que ningú sap de qui és. Però sí que sabem qui el va col·locar, inaugurar i el que representa.

Per a l'entitat, ara pot ser un bon moment per reconduir la situació i netejar la possible imatge que s’ha pogut donar a la resta de la societat catalana de Tortosa com a darrer reducte franquista a Catalunya.

També remarca que "és de sentit comú, i l’Ajuntament de la nostra ciutat no pot ignorar, que molts ciutadans i ciutadanes de Tortosa malgrat tots els impediments de l’estat espanyol estem per construir un nou país on els drets democràtics , siguin entre altres , la base de la convivència".

Ara, amb aquesta llei,  considera que és "una nova eina i podrem fer els deures que no hem pogut fer abans". Tot i qpunta que "caldrà dotar aquesta iniciativa dels pressupostos necessaris per a la seua implementació". Per aformar que "Només així aconseguirem alliberar-nos del monument franquista més gran de Catalunya que tenim a Tortosa".