Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Correllengua2018
L’exposició ‘La Nova Cançó: un crit de llibertat col·lectiva’ a diversos municipis de Catalunya
29/07/2018 Llengua

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) ha  posat a disposició d’institucions i altres organismes l’exposició itinerant “La Nova Cançó: un crit de llibertat col·lectiva”, en el marc del Correllengua 2018, enguany dedicat al moviment de la Nova Cançó.

L’exposició, editada per la CAL, recorre els fets més rellevants del fenomen de la Nova Cançó. Per treballar els continguts de l’exposició la CAL proposa un seguit d’exercicis complementaris que es poden demanar sense compromís a cal@cal.cat.

La Nova Cançó va ser un moviment artístic que, en ple franquisme, impulsà una cançó cantada en català als Països Catalans. Va ser un gènere nou, diferenciat del cant coral, del cuplet o de les cançons de muntanya i de clares arrels franceses —Brassens, Jacques Brel, etc.— i articulat com a moviment entorn de la reivindicació idiomàtica i d’uns pressupòsits ètics de caràcter democràtic. De forma paral·lela el Grup de Folk va reivindicar i difondre en català la música popular d’arrels anglosaxones.

A continuació pots consultar l’agenda de l’exposició, amb els centres i les dates corresponents:

– Fins al 21 d’agost: Diversos municipis del Lluçanès (clica aquí per més informació)
– Fins al 29 de juliol: Biblioteca P. Gual i Pujadas (Riera Sant Domènec, 1, 08360 Canet de Mar)
– Del 30 de juliol al 26 d’agost. Tragó de Segre
– Del 4 al 8 d’octubre: Biblioteca de Sant Vicenç de Montalt (Riera del Gorg s/n, Sant Vicenç de Montalt)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid