Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat
EH Bildu denuncia que aixequin la suspensió al militar de ‘La Manada’: “La gravetat dels fets requereix mesures d'un altre tipus”

La diputada d'EH Bildu interpel·la a la ministra de Defensa si no li sembla al Govern espanyol que la gravetat dels fets pels quals han estat condemnats requereix una altra actuació per la seva part.

11/07/2018 Drets i Llibertats

Després de conèixer que el Ministeri de Defensa espanyol ha aixecat la suspensió del militar de 'La Manada' i que mancant sentència ferma queda pendent de destinació, EH Bildu ha registrat una bateria de preguntes per demanar explicacions al Govern espanyol. “És cert que el Ministeri de Defensa ha acceptat la reincorporació del militar Alfonso Jesús Cabezuelo a l'exèrcit? Quins són els motius per a això?”.

La formació independentista considera que la gravetat dels fets és raó suficient perquè l'agressor sigui apartat de les seves funcions en l'Exèrcit espanyol, per la qual cosa es pregunta si és la conducta habitual davant altres casos de condemnes: “No li sembla al Govern espanyol que la gravetat dels fets pels quals han estat condemnats requereixen un altre tipus de mesures?”.

La diputada Marian Beitialarrangoitia ha posat en dubte quin seria el seu procedir si la sentència fos ferma: “Seria apartat de l'Exèrcit?”. Beitialarrangoitia també ha preguntat sobre la situació del guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero: “Tindrà possibilitat de reincorporar-se a la Guàrdia Civil?”. En cas de resposta afirmativa, la portaveu d'EH Bildu al Congrés creu que la gravetat dels fets com la pròpia societat demana una altra actuació per la seva banda. “Més si escau, ja que durant la seva estada a la presó va mostrar una actitud ofensiva amb la víctima de violació i després de la seva posada en llibertat va intentar treure's el passaport”, recorda Beitialarrangoitia.

En total, cinc persones han estat condemnades per la violació d'una jove en els sanfermins de 2016. Un d'ells és militar, un altre guàrdia civil. És per això que EH Bildu vol saber quin és la situació laboral de tots dos després de la sentència condemnatòria i després de la seva posada en llibertat condicional. “En quina situació han estat durant el temps transcorregut des de la seva detenció fins que s'ha dictat sentència?”.

Valora
Rànquings
  1. Comença a bon ritme la recollida d’avals per formalitzar la candidatura Front Republicà
  2. Detingut a Madrid l'independentista gironí Jordi Alemany
  3. Diversos artistes catalans publiquen un vídeo en suport a Veneçuela
  4. La CUP activarà espais de debat per analitzar la decisió de Poble Lliure
  5. Incendi "premeditat" a Cal Suís d'Esplugues de Llobregat, un espai que dinamitza diversos projectes socials al poble
  6. Si no voto Poble Lliure, com centenars de milers de catalans decebuts, a Espanya i a Europa, no tindrem a qui votar
  7. Poble Lliure decideix explorar una candidatura rupturista a les eleccions espanyoles del 28-A
  8. Nou intent de despenjar la pancarta "Stop repressió, Catalunya Lliure" a l’antic pont del camí de ferro de Ceret
  9. Orange: “Aquí se habla español porque estamos en España”
  10. Independents Per Fornells escolleix els 4 primers candidats mitjançant el procés participatiu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid