Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sàhara Occidental
Ahmed Ettanji denuncia la brutal repressió al Aaiún i Smara

Al marc de les jornades sobre el Sàhara Occidental de la Universitat Rovira i Virgili, de Tarragona, s'ha pronunciat l'activista sahrauí Ahmed Ettanji, president de Équipe Media, per a denunciar els recents esdeveniments a les Zones Ocupades per Marroc.

01/07/2018 Internacional
Amb motiu de la visita de l'Enviat Personal del Secretari General de les Nacions Unides al territori sahrauí, i malgrat que, les forces d'ocupació marroquines havíen acordonat els principals carrers de la ciutat i, fins i tot els habitatges de reconeguts activistes sahrauís, el poble sahrauí va prendre els carrers amb manifestacions multitudinàries, per mostrar la seva repulsa a aquesta situaciò d'ocupació militar, i reclamar a la Comunitat Internacional la celebració del Referèndum d'Autodeterminació.
Aquestes manifestacions van ser dispersades, amb brutalitat per Marroc, ocasionant un cens de gairebé un centenar de persones lesionades, detencions arbitràries, i l'atropellament amb un furgó policial marroquí d'un dels manifestants; el seu estat salut és crític, amb lesions al crani i diversos ossos trencats. La família del jove denuncia que les forces d'ocupació no els permeten veure'l ni conèixer l'abast de les seves lesions.
Arran d'aquests, les organitzacions WSRWE (Observatori dels recursos naturals del Sàhara Occidental), APRASE (Associació Professional d'Advocats Sahrauís a Espanya), Una finestra al món, Hammada, Baix Penedès amb el Sàhara i Archivers sense fronteres han condemnat la brutalitat desproporcionada d'aquesta acció repressiva i "lamentem el silenci còmplice de la Comunitat Internacional; i especialment, el silenci del Govern d'Espanya qui tenia a dos ministres a Rabat aquests dies".

També han exegit a la Comunitat Internacional la implementació del Pla d'Arranjament Signat per F. Polisario i el Marroc, per a la Celebració d'1 referèndum imparcial i amb garanties que prevegui la independència del Sàhara Occidental.

Demanen al Govern d'Espanya, que assumeixi la seva responsabilitat jurídica i política a aquesta anacrònica situaciò de colonialisme, i que promogui l'autodeterminació del Poble Sahrauí.

Notícies relacionades:

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid