Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Venturós condemnada a 6 mesos d'inhabilitació per no despenjar l'estelada

La Plataforma pels drets democràtics i polítics de Berga convoca a tota la ciutadania de Berga a una concentració de rebuig  i protesta a la condemna aquest mateix divendres a les 20 hores a la Plaça de Sant Pere de Berga.

21/06/2018 Drets i Llibertats

El Jutjat Penal 2 de Manresa ha condemnat l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP) a sis mesos d'inhabilitació i a una multa de 540 euros, per no haver despenjat la bandera estelada durant dues convocatòries electorals el 2015, malgrat el requeriment de la Junta Electoral.

La sentència encara no és ferma i ja han anunciat que molt probablement la recorreran a l'Audiència de Barcelona. En cas que, d'aquí a uns mesos, el tribunal provincial confirmi la condemna, es decidirà quina és l'estratègia a seguir. Una d'elles és la desobediència, tot i així es preveu que la decisió es prendrà després de consultar als regidors i a les entitats, ja que Venuturós tal com va dir al judici va defensar la presència de la bandera estelada per donar compliment a un acord majoritari del ple municipal de Berga, un acord que no ha estat revocat per ningú. 

L’1 de març de 2017 un jutjat de Berga va arxivar la causa de l’estelada, però la fiscalia va recórrer la decisió i l’Audiència de Barcelona va decidir reobrir el cas dos mesos després. Finalment, el judici contra Venturós per un delicte de desobediència va celebrar-se el 21 de maig a Manresa i l’alcaldessa va denunciar ser víctima d’un “judici polític”.

Concentració de rebuig a la condemna 

La Plataforma pels drets democràtics i polítics de Berga ha convocat a tota la ciutadania de Berga a una concentració de rebuig i protesta a la condemna aquest mateix divendres a les 20 hores a la Plaça de Sant Pere de Berga.

També ha emplaçat a tot el teixit social de la ciutat a trobar-se aquest divendres a les 18 hores al Casal Cívic (plaça Sant Joan) per a preparar una resposta unitària i contundent a aquest acte antidemocràtic.

Per a la plataforma, "el tribunal s’ha erigit en propietari de la voluntat dels berguedans i berguedanes, volem expressar el nostre rebuig a aquest tribunal i a aquesta sentència. Inhabilitar l’alcaldessa que el poble ha votat significa invalidar allò que vam expressar democràticament a les urnes el 24 de maig de 2015. Un cop més la voluntat política del nostre poble ha estat segrestada per organismes i institucions que han decidit que tenen el dret de limitar-la si el que pensem no els agrada".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid