Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Correllengua 2018
Tot a punt per al Correllengua dedicat a la Nova Cançó

Els actes d’inici continuaran el 28, 29 i 30 de juny a diversos espais del barri de Sants

25/06/2018 Llengua
La vint-i-dosena edició del Correllengua, la mobilització per la llengua i la cultura més important del país que s’organitza des del 1996 de la mà de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) es dedicarà a la Nova Cançó, un esdeveniment musical, social i polític que va esdevenir un crit de llibertat col·lectiva en un context marcat per la censura, la manca de llibertat d’expressió i de reunió.

D’aquesta manera, com a entitat impulsora del Correllengua, la CAL pretén reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català a través d’aquest fenomen. A més, l’entitat vol acostar el moviment a les generacions més joves promovent el català oral, la llengua parlada, cantada i ballada. Tot plegat per fer que el Correllengua 2018 posi de manifest la capacitat de resistència i la força del poble. 

El dilluns 25 de juny a les 19.30 hores hi haurà la presentació oficial del Correllengua 2018, en un acte dirigit a premsa i a públic que tindrà lloc a la Casa Golferichs

Dijous 28 de juny la celebració es desplaçarà fins a la Lleialtat Santsenca, on es farà una taula rodona que comptarà amb la participació de Lluís Gendrau, Pere Camps, Àngel Casas i Núria Feliu. Presentarà i moderarà el periodista Jordi Bianciotto. 

L’endemà divendres 29 de juny al vespre hi haurà un recital poeticomusical sobre la Nova Cançó a càrrec de Jaume Calatayud i Vicente Monera. El mateix dia també hi haurà parlaments institucionals i es durà a terme el lliurament de premis del Concurs de cartells.  

El plat fort tindrà lloc dissabte 30 de juny. Coincidint amb el 20è aniversari del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, es farà una jornada de celebració al Parc de l’Espanya Industrial del barri de Sants de Barcelona que comptarà amb la participació d’entitats culturals, veïnals i altres col·lectius del barri implicats amb el moviment. S’exposarà el mural gegant del Correllengua, hi haurà parades d’entitats, gegants, espectacle infantil, concurs de dibuixos i les actuacions de Pau Alabajos, Cesk Freixas i Núria Feliu, entre d’altres.

Com cada any, el Correllengua cerca el suport i la complicitat d’entitats referents del país que ajuden a multiplicar-ne l’impacte, dotar el moviment de més transversalitat i sumar-hi nous públics. Per això, aquest any la CAL ha sumat esforços amb el Festival Barnasants, la revista Enderrock i un reguitzell de músics i artistes del panorama musical català actual i tradicional que participaran activament en el moviment. Enguany el Correllengua també compta amb la col·laboració de periodistes i altres persones enteses en el moviment de la Nova Cançó.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid