Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
POBLE LLIURE
Poble Lliure emplaça totes les forces independentistes d’esquerres i basades en la radicalitat democràtica a crear una direcció estratègica compartida

La formació també les emplaça a impulsar la creació del Congrés Nacional del Poble Català

17/06/2018 Política

Aquest diumenge 17 de juny Poble Lliure ha celebrat la seva segona Assemblea Nacional. L’organització nascuda el 2014, hereva de l’independentisme popular i succeïdora del Moviment en Defensa de la Terra, ha congregat a tota la seva militància a Cotxeres de Sants, a Barcelona, per tal de debatre i definir les línies d’actuació política del partit en aquest nou cicle polític.

Poble Lliure alerta del perill d’ulsterització de la societat catalana en referència a l’augment dels atacs feixistes que s’estan produint als carrers, i que també la seva pròpia militància ja ha patit.

En aquest sentit assenyalen que els que es que es lamenten de la fractura social són precisament els mateixos que l’atien, i que l’única fractura que pateix el poble català és la fractura de social i de gènere; amb 9 feminicidis als Països Catalans el que portem de 2018, l’augment de la precarització, el retrocés amb les condicions laborals dels treballadors i treballadores del país, i l’augment de la pobresa estructural a Catalunya.

La nova portaveu de l’organització, Mireia Caldés, ha afirmat que “la divisió lingüística que ens volen imposar des de certs sectors de l’unionisme és una falsedat. La societat del nostre país parla centenars de llengües diferents i volem que català sigui una llengua de cohesió i pal de paller de la integració social i cultural de totes les persones”.

En referència a la situació “d’emergència nacional” del país Poble Lliure emplaça a totes les forces de l’independentisme a crear una direcció estratègica compartida i a impulsar la creació del Congrés Nacional del Poble Català (CNPC). Guillem Fuster, portaveu també de l’organització, ha convidat a totes les organitzacions presents a l’acte (la Intersindical, La Forja, l’ANC, Òmnium, la CUP, ERC, JxCat, Comunistes de Catalunya, Crida LGBTI, Dones per la República) a reunir-se per impulsar aquest espai de congregació de totes les entitats i partits de l’independentisme i el moviment republicà. Fuster també ha afegit que “cal coordinar de manera immediata l’Assemblea de càrrecs electes fent també partíceps d’aquest espai altres àmbits de representació com els sindical.”

Encarant el repte del 2019, des de Poble Lliure s’ha fet també una menció clara a totes les candidatures d’esquerres i basades en la radicalitat democràtica que estan treballant per la transformació de les nostres viles i ciutats emplaçant-les a “treballar candidatures unitàries i republicanes que han de ser un mur de contenció al feixisme i han de posar les bases per la construcció de la República Catalana” ha afegit Guillem Fuster.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid