lluita sindical
Mobilització del sindicalisne alternatiu davant la taula de negociació del conveni del metall de Barcelona

Els sindicats alternatius mentenen les mobilitzacions per un conveni del metall digne i convoquen convoquen una concentració a les portes del lloc on es delebren les negociacions.

05/06/2018 Laboral

El proper 6 de Juny a les 16:00h. es reunirà la Taula de negociació del XVIII Conveni als locals dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Família, al carrer d’Albareda de Barcelona.

La Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM), les Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General dels Treballadors (UGT) van desestimar el passat 16 de Maig obrir la Taula a la resta d’organitzacions que treballen pels interessos del sector, ni que fos com a observadors .

Els Sindicats exclosos de les converses compten amb una important implantació al sector metal·lúrgic i una representació major del 15%.

La Confederació General del Treball (CGT) , Confederació Nacional del Treball (CNT) , Federació de Treballadors/es de Catalunya (FTC-IAC), Comissions de Base (COBAS), la la Coordinadora Obrera Sindical (COS) la Intersindical-Confederació Sindical de Catalunya (I-CSC), s’uneixen per cridar a la mobilització en defensa de la transparència, la democràcia i un Conveni Digne per als treballadors/es del Sector Metal·lúrgic, convocant una Concentració a les portes del lloc on es celebren les negociacions.

Reclamen, com a eixos principals, per als mes de 180.000 treballadors/es afectats per aquest Conveni:

La recuperació del poder adquisitiu i les rebaixes acumulades en aquests anys de crisi.

El repartiment del treball, amb la reducció de les jornades, per acabar amb l’atur.

La fi de la precarització i l'abús de la subcontractació que ofeguen als treballadors/es.