Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitats
La rectora de la UV nomena a dit a la nova Delegada d’Estudiants eludint el seu compromís amb l’AGE
21/06/2018 Drets i Llibertats
Este divendres, la rectora de la Universitat de València (UV) Mavi Mestre farà efectiu el nomenament de la nova Delegada d’Estudiants, Meme Elizalde. Amb aquest nomenament incompleix la promesa que féu en eleccions d’acatar i col·laborar amb l’Assemblea General d’Estudiants (AGE) envers aquesta figura dins de l’organigrama de govern universitari.

Diversos sindicats i associacions esudiantils de la UV ja han manifestat mitjançant un comunicat el seu desacord amb aquesta decisió i exigeixen el cessament de la nova Delegada d’Estudiants. Les diverses organitzacions retreuen a la rectora que durant la campanya electoral a Rectorat del passat febrer-març prometera en diversos debats públics que acceptaria els posicionaments de l’AGE respecte aquest tema. Consideren que aquest nomenament ha estat de manera “unilateral” i que perpetua un sistema organitzatiu antidemocràtic envers l’estudiantat, la major part de la comunitat universitària.

La Delegació d’Estudiants és una figura creada el 2002 a la UV que substitueix les funcions que exercia abans el Vicerectorat d’Estudiants, és a dir, un càrrec ocupat per un membre de l’estudiantat dins de l’equip rectoral, amb veu, vot i poder de decisió. Des de la seua creació, el càrrec ha estat escollit directament pel rector o rectora del moment, tal com s’establia a l’acord de creació.

Tanmateix, després que la rectora Mestre es comprometera a actuar segons el posicionament de l’AGE, el màxim òrgan de representació estudiantil emeté un document on demanava el traspàs de competències d'aquesta figura a la mateixa AGE. Finalment, amb el nomenament de Meme Elizalde, Mestre ha defugit la seua promesa.

Al comunicat que expressa la disconformitat dels principals sindicats i associacions de la Universitat, ja s’han sumat els posicionaments de malestar i rebuig front aquesta situació dels òrgans institucionals de la UV composats per estudiants com l’AGE i algunes Assemblees de Representants (AdR) dels centres.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid