Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Stop feixisme
La CUP Tarragona emplaça la ciutadania a no normalitzar les agressions de caire feixista

La formació, que al Ple del darrer divendres va presentar una moció en condemna de la violència feixista que no va prosperar, demana a Ballesteros que no en sigui còmplice.

19/06/2018 Drets i Llibertats

Ahir al vespre, unes veïnes de Tarragona van ser agredides quan guarnien de llaços grocs la plaça Clavé. Segons va denunciar una d’elles a través d’un vídeo publicat al Twitter del CDR de l’Eixample de Tarragona, un home les va increpar de forma molt agressiva, arrencant els llaços, fent perillar la persona que era dalt d’una escala i amenaçant-les a crits i assegurant que “esto se va a acabar cortándoles el cuello”.Des de la CUP denunciem fermament aquesta agressió feixista i reivindiquem, com sempre hem fet, la llibertat d’expressió també en l’espai públic. Traslladem tot el nostre suport i solidaritat a les persones agredides.

També volem aplaudir la valentia de la veïna que ha fet la denúncia pública dels fets. És imprescindible que denunciem totes i cada una de les expressions de violència feixista, la qual s’ha estès pels Països Catalans des de l’1 d’octubre com a atac frontal a la defensa popular de la República i de les conquestes socials que amb la seva implementació es donaran. Aquestes expressions d’odi són, afortunadament, totalment minoritàries i no són producte de cap mena d'enfrontament civil entre partidaris d'una o altra identitat nacional. No podem, en cap cas, normalitzar-les i assumir-les com a pròpies de la situació política que estem vivint, és per això que la denúncia, a la policia o, com a mínim, a la premsa o a les xarxes socials, és indispensable per tal d’aïllar els grupuscles que exerceixen aquesta violència.

El passat divendres 15 de juny en el Ple de l’Ajuntament de Tarragona els grups municipals del PP, Ciutadans i PSC van rebutjar la moció presentada per la CUP que pretenia mostrar públicament el rebuig de Tarragona a la violència feixista. Cal aïllar aquells qui exerceixen la violència feixista i respondre des de la societat civil i des de les institucions amb més diàleg, més democràcia i més drets polítics i socials. El fet d’espolsar-se la responsabilitat de sobre fa còmplices aquestes formacions i responsables del clima d’impunitat en el qual es mouen els promotors d’aquesta violència. Des de la CUP exigim a l’alcalde Ballesteros que es repensi la seva posició respecte la moció que el seu grup polític va votar en contra i així se situï en contra del feixisme i al costat de les víctimes.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid