Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La CUP present a les citacions pel ‘cas 3%’ com a acusació popular
11/06/2018 Drets i Llibertats
L’advocada Montse Vinyets, en representació de la CUP, serà present a les citacions judicials sobre el ‘cas 3%’ que inicien aquest dilluns al jutjat Central d’Instrucció núm. 5 de l’Audiència Nacional a Madrid. Des del juny de 2017, la CUP figura com a acusació popular en el cas que investiga el cas Petrum i el presumpte pagament de comissions a Convergència a canvi d’adjudicacions públiques, fet que permet que l’organització pugui accedir al contingut de les actuacions del cas, participar en les diligències i instar allò que consideri en la investigació.

La voluntat de la CUP és garantir que s’arriba al fons de la investigació i de que es duu a terme un procediment transparent perquè tota la informació arribi als ajuntaments afectats per tal d’analitzar-la i establir patrons de conducta vinculats a aquesta trama de corrupció o d’altres ens els respectius municipis.

La CUP ha denunciat consecutivament que la corrupció i especialment, el finançament il·legal de partits polítics és una pràctica sistèmica del règim del 78, i que va estretament lligada a les relacions de poder de les elits i les oligarquies que l’integren. En aquest sentit, caldrà que CDC respongui i doni llum a perquè les donacions que es van fer durant aquest període a fundacions vinculades al partit per part d’empresaris reverteixen en donacions directes al partit per part d’aquestes, sense cap justificació documental.

Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  5. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  6. La rendició d'Esquerra
  7. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  8. El darrer judici polític
  9. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
  10. Tomben a la força a Ondarroa l'homòleg de sa Feixina
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid