Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La CUP expandeix la seva presència al territori ebrenc amb el sorgiment del nucli de suport CUP La Ràpita

“Hem vingut a fer política, no a viure de la política” és una de les consignes amb què la nova formació s’ha presentat davant la ciutadania rapitenca.

11/06/2018 Política

El recent constituït Nucli de suport de la CUP a la Ràpita es va presentar aquest passat dissabte, 9 de juny, davant els veïns del municipi, en un acte que va comptar amb la participació de Xavier Milian, alliberat de la CUP a la Diputació de Tarragona; Dayana Santiago, regidora de la CUP Deltebre; Sergi Saladié, ex-diputat de la CUP-CC al Parlament de Catalunya; Laia Estrada, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP; i membres del Nucli de suport CUP La Ràpita. L’objectiu final de la nova formació cupaire sorgida al poble mariner, fet que afavoreix l’expansió de les CUP al territori ebrenc, és “contribuir a construir la República Catalana des del municipalisme i a partir de l’ideari i la manera de fer política de la CUP”. 

Tot i que entre les seves prioritats més immediates no figura la de presentar candidatura a les properes eleccions municipals del 2019, una opció que, diuen, hauran de valorar en els propers mesos, sí que s’han proposat, des de la nova formació, “invertir l’ordre polític establert i fer política des del carrer”, convidant, així, a la ciutadania a participar en les assemblees locals del partit, “perquè puguin aportar les seves idees i propostes”. 

 Des del Nucli de suport CUP La Ràpita asseguren que la seva intenció es fer “un treball actiu, transparent, vocacional i radicalment democràtic”, a partir d’un codi ètic propi de les candidatures d’Unitat Popular, que passa, entre d’altres, per la no professionalització de la política, i, en aquest sentit, els membres de la  nova formació cupaire es van presentar dissabte davant els seus conciutadans com un col·lectiu popular “que venim a fer política, i no a viure de la política”. I, per tal d’aconseguir-ho, el següent pas que s’han proposat des del Nucli de suport és constituir l’assemblea local de la CUP, que funcionarà de manera autònoma i prendrà les seves pròpies decisions, però que, al mateix temps, li ha de permetre participar en la presa de decisions a nivell nacional. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid