Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP-Crida per Girona acusa el govern convergent d’”hipotecar” l’estadi de Montilivi

La formació lamenta que el nou acord entre el Girona FC i l’Ajuntament no inclogui més aportacions en benefici de la ciutat en clau econòmica, social i esportiva

20/06/2018 Política

La CUP-Crida per Girona ha anunciat el seu vot negatiu al nou acord entre el Girona FC i el consistori gironí de concessió de l’estadi de Montilivi, que es debatrà aquest divendres en un Ple municipal extraordinari. La formació ha qüestionat que l’acord de cessió sigui per 50 anys, i han criticat que s’hagi desaprofitat l’ocasió d’aconseguir més aportacions en benefici de la ciutat per part del club en clau econòmica, social i esportiva.

En relació amb la durada de l’acord els cupaires han qualificat de “totalment desproporcionat” que l’empresa propietària del club pugui fer ús exclusiu de l’equipament fins l’any 2068, i també s’han mostrat crítics amb el fet que les inversions principals del Girona FC no estiguin previstes fins d’aquí a 10 anys. L’increment d'edificabilitat de més del 20%, que permetrà ampliar l'estadi i crear una zona comercial a l’entorn de Montilivi, també generen dubtes a la formació.

Un altre element que no agrada a la CUP-Crida per Girona és que el cànon anual que aportarà el club a l’Ajuntament s’hagi de destinar íntegrament a invertir en l’estadi. Els cupaires consideren que això implica que “el retorn econòmic al pressupost públic de la ciutat serà inexistent”, i denuncien que “es perd l’oportunitat de destinar aquests diners a projectes d'esport base, educatius o de saluts que puguin revertir en el conjunt de la ciutat”. També respecte a la part econòmica, des de la formació han posat en dubte que totes les despeses derivades de l’activitat del club com ara la seguretat o la mobilitat hagin d’assumir-se en exclusiva per part del consistori.

La CUP-Crida per Girona també ha deplorat que s’hagin obviat la majoria de demandes que el grup municipal va trametre a l’equip de govern i al club per tal d’incorporar-los al nou conveni. Entre aquestes destaquen la creació d’un codi ètic per a la publicitat de l’estadi; campanyes actives en contra del racisme, el masclisme o l’LGTBIfòbia en l’esport; habilitar mecanismes perquè la Universitat de Girona sigui partícip de la gestió de l’entorn de l’estadi; que la gestió dels negocis que hi ha a l’estadi es fes sota criteris ètics i de proximitat; la implicació directa del club en la promoció de l’esport base, femení i adaptat a la ciutat; o un compromís clar respecte a la prevenció i gestió de residus de l’estadi.

Per acabar, els cupaires s’han mostrat molt crítics amb la manera com l’equip de govern ha gestionat la negociació del nou acord, en què hi ha hagut “opacitat i manca d’espais de debat oberts als grups municipals”. Així, han criticat que “el govern convergent s’ha preocupat més per mantenir-se les 30 entrades preferents gratuïtes a cada partit, que no pas perquè la concessió de l’estadi es tradueixi en un retorn adequat per a la ciutat en termes econòmics, socials i esportius”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid