Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La Crida-CUP proposa al Ple de Granollers instar a la Generalitat a aprovar de forma urgent les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional
20/06/2018 Política

En la darrera legislatura el Parlament de Catalunya ha aprovat un conjunt de noves lleis per tal d'intentar fer front a la situació d'emergència social, amb els instruments que permet el règim autonòmic vigent. La gran majoria d'aquestes lleis, com el Decret-llei d'impostos als bancs, el Decret-llei contra la pobresa energètica o la Llei d'emergència habitacional (o contra els desnonaments), han estat suspeses o anul·lades pel Tribunal Constitucional front la voluntat majoritària de la ciutadania de Catalunya expressada al Parlament, on aquestes lleis es van aprovar per una àmplia majoria.

Durant aquests darrers dos anys, mentre el Tribunal Constitucional – per iniciativa del govern espanyol o pròpia- ha suspès o anul·lat fins a quaranta-sis lleis, la situació d'emergència social no ha fet més que agreujar-se. Tots els indicadors socioeconòmics oficials demostren l'augment de la desigualtat social; l'alt risc d'exclusió social, que ja no sols afecta a les persones aturades; les majors dificultats d'accés a l'habitatge, així com de poder-lo mantenir; l'augment de les desigualtats en l'accés al sistema sanitari públic i al sistema educatiu.

És evident, doncs, la necessitat urgent que les institucions catalanes posin fil a l'agulla per començar a desenvolupar i fer efectives lleis i reglaments, començant per les suspeses pel Tribunal Constitucional, per tal de potenciar i materialitzar polítiques públiques que mitiguin els estralls socials que està produint la crisi econòmica que patim des de 2008. Calen solucions d’emergència mentre no s'implementi un procés constituent que ens permeti avançar cap a una República que ens doti de majors recursos i sobirania per poder desenvolupar una arquitectura institucional, una legislació i unes polítiques públiques basades en una major redistribució de la riquesa.

Per tots aquests motius, i després de la visita del President de la Generalitat Quim Torra a la ciutat, hem considerat necessari proposar al Ple de l'Ajuntament de Granollers instar de forma urgent al Parlament de Catalunya, per tal de fer front a la situació d'emergència social, a aprovar de nou totes aquelles lleis suspeses o anul·lades pel Tribunal Constitucional en l'anterior legislatura, a assignar-hi els recursos necessaris i a desplegar els reglaments oportuns per tal de fer-les efectives, amb la màxima brevetat possible.


Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid