Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jornades de la CUP-Crida per Girona: “L’habitatge a Girona, un dret garantit?”

La formació exigeix al govern convergent que materialitzi el Pacte Local per l’Habitatge anunciat el mes de gener

12/06/2018 Res-pública

La CUP-Crida per Girona ha organitzat per aquest mes de juny unes jornades titulades “L’habitatge a Girona, un dret garantit?”, amb l’objectiu de reflexionar sobre la creixent dificultat d’accedir a una habitatge a la ciutat, i de defensar un canvi en les polítiques municipals que permetin avançar en la garantia del dret a una llar digna per part de totes les gironines i els gironins. Les tres sessions del cicle tindran lloc els dimecres 13, 20 i 27 de juny a les 18h al centre cívic del Barri Vell-Mercadal.

La primera sessió, titulada “El negoci de l’habitatge” tindrà com a ponent Irene Escorihuela, directora de l’Observatori DESC i llicenciada en ciències polítiques i dret. En la segona, que té per nom “Propostes per a un habitatge digne”, hi intervindran Salva Torres, Víctor Peñarroya i Marc Puntunet, activistes i tècnics en l’àmbit de l’habitatge. Finalment, la tercera sessió s’ha anomenat “Organització vs. Especulació” i comptarà amb la presència de les entitats PAH Gironès i Sostre Cívic.

La CUP-Crida per Girona ha aprofitat per exigir al govern que acceleri la materialització del Pacte Local per l’Habitatge, que va ser anunciat a finals de gener però que encara no ha vist la llum. Els cupaires han recordat també les múltiples problemàtiques que hi ha relacionades amb l’habitatge a la ciutat com la pobresa energètica, els pisos turístics o l’augment del preu del lloguer, que s’ha apujat de mitjana un 20% des de l’any 2013. Des de la formació, finalment, han criticat les declaracions de l’alcaldessa Marta Madrenas, que la setmana passada en declaracions als mitjans de comunicació va acusar les veus que denuncien la problemàtica de l’habitatge a la ciutat de fer “demagògia”, i han recordat que fins i tot els API de Girona han assegurat públicament que els preus de l’habitatge seguiran pujant “si no hi ha un canvi radical en la política d’habitatge”.

Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  5. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  6. La rendició d'Esquerra
  7. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  8. El darrer judici polític
  9. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
  10. Tomben a la força a Ondarroa l'homòleg de sa Feixina
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid