Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Igualada es prepara per fer el llaç groc humà més gran

Es farà el 15 de juliol a la capital de l’Anoia, amb l’objectiu de recaptar fons per als familiars dels presos i exiliats polítics catalans. Els organitzadors volen repetir l’èxit de l’espectacular Estelada Humana que es va celebrar fa 5 anys. Obertes les inscripcions a revoltats.cat i a la llibreria Rabell d’Igualada

13/06/2018 Drets i Llibertats

El 18 de maig de 2013, Igualada va ser l’escenari de la creació de l’estelada humana més gran de la història. Més de 2000 persones van participar en una stop motion que va originar unes espectaculars imatges que, gràcies a la seva viralitat a les xarxes, van traslladar arreu del món el missatge d’aquesta iniciativa: la reivindicació del poble català perquè Catalunya esdevingui un estat lliure.

Ara, cinc anys més tard, i en el marc d’una situació d’anormalitat democràtica dins l’estat espanyol i insòlita a l’Europa del segle XXI, sota el setge repressiu dels estaments polític, judicial, policial, mediàtic, etc., al qual l’estat espanyol sotmet el poble de Catalunya, amb la Presidenta del Parlament i altres homes i dones tancats a les presons espanyoles, mancats de llibertat; amb el President de Catalunya i altres catalans i catalanes a l’exili, tots lluny de les seves famílies; amb centenars d’alcaldes imputats, amb centenars de ciutadans (membres dels CDR i d’entitats, mestres i professors, humoristes, tuitaires, músics…) investigats, represaliats, tots ells per defensar els nostres drets i les nostres llibertats, l’Associació Estelada Humana Igualada, entitat sense ànim de lucre que va organitzar l’Estelada Humana el 2013, ha impulsat una nova iniciativa: formar, també amb la participació de gent de totes les edats, el llaç groc humà més gran del món.

L’acte se celebrarà el diumenge 15 de juliol, al matí (de 9 a 11 h, aproximadament) a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, el mateix escenari de la gran Estelada Humana. Els organitzadors volen que sigui, com fa cinc anys, “una jornada festiva, popular i participativa, amb infants, homes i dones de totes les edats, gent gran, famílies, però també amb un accent reivindicatiu”. En aquest sentit, afegeixen que “volem donar visibilitat i fer sentir el nostre clam contra l’actitud antidemocràtica i repressiva de l’estat espanyol i la defensa dels nostres drets i llibertats. Volem fer arribar als nostres presos i exiliats i als seus familiars que estem al seu costat i que els volem a casa”. Així, des de l’organització remarquen que “els diners recaptats amb les inscripcions es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils, entitat creada per les famílies dels presos i exiliats polítics”.

Amb el lema “Revoltats”, els impulsors d’aquesta iniciativa reivindiquen “l’esperit de la mobilització social de l’1-O per transmetre als presos i exiliats polítics que sempre hi serem, ferms, decidits, valents, tossudament alçats fins al final. L’estat repressiu espanyol ens vol empresonats, exiliats, censurats, espoliats, insultats, estomacats, aixafats… i, tanmateix, nosaltres estem emprenyats, indignats, il·lusionats, alçats, emplaçats. Estem… revoltats!!!!” D’aquesta manera, fan una crida a “totes aquelles persones, famílies, voluntaris que van participar fa cinc anys a l’Estelada Humana que repeteixin aquella experiència i aquells que s’ho van perdre puguin viure una jornada festiva i reivindicativa històrica. El 15 de juliol, a Igualada, ens revoltarem!” remarquen.

Un immens llaç groc, testimonis i moltes sopreses

Segons l’Associació Estelada Humana Igualada es necessiten unes 2000 persones per crear el gran llaç groc humà, que s’estendrà al llarg i ample de la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, on l’organització té prevista la presència i participació de diverses personalitats i de familiars dels presos i exiliats polítics catalans. També hi haurà animació i “diverses sorpreses” que l’organització no pot desvetllar. Diversos fotògrafs professionals captaran imatges de la construcció del llaç groc humà amb les quals s’editarà un vídeo que els impulsors de la iniciativa pretenen “que sigui tan viral com el de l’Estelada Humana i arribi arreu del món”.

Els voluntaris, un element essencial

Tal com va succeir fa cinc anys amb la realització de l’stop motion de l’Estelada Humana, en què van participar més de 150 voluntaris, aquests tornaran a tenir un paper clau per al bon desenvolupament de la jornada. Per aquest motiu, l’organització fa una crida a totes les persones interessades a ser voluntaris del “Revoltats” que es posin en contacte amb ells a través del correu voluntariat@revoltats.cat.

Inscripcions obertes fins el 27 de juny Ja s’ha obert el període d’inscripcions per participar, el diumenge 15 de juliol, a Igualada, en la construcció del gran llaç groc humà “Revoltats”. Es poden fer per Internet, a través de www.revoltats.cat o, presencialment, a la llibreria Rabell (C/ Santa Caterina, 17, d’Igualada). També es podran fer en persona, del 18 al 22 de juny, de 19 a 21 h, a l’Ateneu Igualadí (C/ Sant Pau, 9, d’Igualada). Les inscripcions es tancaran el 27 de juny. L’organització recomana a tots els interessats en participar-hi, que “s’inscriguin el més aviat possible i no ho deixin per al darrer moment”. El preu de la inscripció és de 12 € i inclou un pack amb 2 samarretes i 2 gorres amb els colors del disseny del gran llaç groc. L’organització destinarà la meitat de l’import de la inscripció a l’Associació Catalana pels Drets Civils, entitat creada per les famílies dels presos i exiliats polítics com a plataforma d’actuació conjunta, per donar veu als represaliats i suport a les seves famílies, per canalitzar les mostres de solidaritat i suport i per defensar els drets civils i denunciar la vulneració que està portant a terme l’Estat Espanyol.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid