Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En record del company Jordi de Cornellà, una més de les víctimes de terrorisme d’estat

Perquè no són suïcidis, són assassinats!

També hem protestat davant dels Jutjats de Girona per aquests motius:

LA MAJORIA DELS JUTGES GIRONINS PREVARIQUEN PERQUÈ NO COMPLEIXEN LA LLEI EUROPEA DE DRETS DELS CONSUMIDORS NI TAMPOC LA LLEI DEL PARLAMENT DE CATALUNYA QUE OBLIGA A LES ADMINISTRACIONS A OFERIR UNA ALTERNATIVA HABITACIONAL EN CAS DE DESNONAMENT PER A LES PERSONES O FAMÍLIES SENSE RECURSOS

LA PAH-GIRONA-SALT DENUNCIEM QUE LA MAJORIA DE JUTGES DE LA DEMARCACIÓ DE GIRONA NO ATUREN ELS DESNONAMENTS SENSE ALTERNATIVA HABITACIONAL, TAL I COM HO HA APROVAT PER LLEI EL PARLAMENT DE CATALUNYA, NI TAMPOC ANUL.LEN D'OFICI LES EXECUCIONS HIPOTECÀRIES, COM SERIA LA SEVA OBLIGACIÓ SEGONS LA LLEI DE DEFENSA DELS CONSUMIDORS DE LA UE. 

Segons les últimes dades, publicades recentment pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ), sobre l'efecte de la crisi en els òrgans judicials (i per tant en les persones més vulnerables), es detecta una baixada en el nombre de desnonaments per execució hipotecària, fruit de la paralització temporal de centenars de milers d'aquests procediments a molts dels jutjats de primera instància, que es troben pendents de la resolució que adopti el TUE, el Tribunal de la Unió Europea, sobre la clàusula de venciment anticipat.

En canvi, a Comarques Gironines la majoria d'aquests procediments per impagaments d'hipoteques que arriben als jutjats de primera instància no s'aturen i els desnonaments continuen. 

És responsabilitat dels jutges i jutgesses dels jutjats de primera instància gironins anul·lar les execucions hipotecàries per les clàusules abusives que totes les hipoteques contenen o, com a mínim, aturar-les a l’espera de la sentència europea. I en canvi, no ho fan i per tant prevariquen. S'aturen una petita part de procediments a l'espera de la sentència europea i la majoria dels que s'aturen ho fan quan arriben a l'Audiència Provincial, de manera que en realitat queden paralitzats una mínima part dels processos. D'aquesta forma, a bona part dels jutjats de la província de Girona s'està violant sistemàticament els drets de les persones hipotecades i les lleis que els amparen.

Aquesta situació tan greu de prevaricació d'una part del sistema judicial és manifesta de forma molt marcada a la província de Girona, però s'està produint a altres punts de Catalunya i de l'Estat.

La xifra de desnonaments per hipoteques és de 5.371, és a dir 60 desnonaments al dia a l'Estat Espanyol per processos hipotecaris.

No obstant això, en l'actualitat és molt preocupant i alarmant la xifra de desnonaments per impagament de lloguer: 9.719, és a dir 107 al dia, amb un increment respecte a l'últim trimestre de 2017 de 520 desnonaments més, el que torna a ratificar la salvatge bombolla immobiliària que patim. I sobretot demostra que la dació en pagament forma part del problema i no de la solució.

A l'Estat Espanyol l'habitatge s'ha convertit en un article de luxe i ja només hi poden accedir les elits econòmiques, polítiques i financeres.

En aquest sentit, exigim als nous governs de Catalunya i de l’Estat Espanyol que en les seves prioritats hi estigui d’una forma clara assegurar el Dret a l’Habitatge, recollit tant a l’Estatut votat pels catalans i catalanes com a la Constitució espanyola, i que per tant S'ATURIN HA ELS DESNONAMENTS!

PAH GIRONA SALT

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid