Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Migrants i Refugiats
El tancament de migrants de Barcelona, Badalona i L’Hospitalet s'estén ara a Blanes
13/06/2018 Drets i Llibertats

Blanes se suma als tancaments de migrants i refugiades que porta ja 54 dies a l'antiga Escola Massana de Barcelona en la Plaça de la Gardunya,  28 dies a Badalona i 3 dies a L’Hospitalet.

El lloc del tancament serà l'Església de Santa Maria del C/Nou, 22 i l'hora prevista d'entrada les 6:30 de la tarda. El tancament està acordat amb el rector de la parròquia i organitzat per Papers per Tots i totes amb el suport de LABORA BLANES, PAHC BLANES, LLIBRES EN LLUITA, SOSTRE I DIGNITAT i CÀRITES BLANES . La durada inicialment prevista és de 15 dies que podran renovar-se d'acord amb la marxa de les negociacions dels tancaments amb les diferents administracions.

Aquest tancament s'uneix al de l'antiga Escola Massana, el Poble Nou, Badalona i L’Hospitalet com un procés natural, ja que les persones migradas de Blanes i les comarques nord-orientals són també discriminades per la Llei d'Estrangeria i el racisme institucional. Milers de veïns d'aquesta ciutat, de la costa brava i del maresme es troben sense papers per la pràctica impossibilitat d'aconseguir un contracte de treball d'un any de durada, milers de famílies no poden reagrupar-se o han de romandre en la clandestinitat per l'enorme dificultat d'aconseguir una nòmina o un lloguer que compleixi els requisits. A Girona existeixen una enorme població immigrant que per la falta de drets bàsics es veu abocada a l'explotació laboral en hotels, bars i càmpings i que també manquen de nacionalitat i per tant de dret al vot.

Per aquesta raó les demandes de Papers sense contracte, flexibilització de la reagrupació familiar, nacionalitat sense examen, igualtat de drets per a les treballadores de la llar i els 11 punts de la nostra plataforma, tenen aquí plena vigència.

En el cas concret d'aquesta ciutat se suma també l'actitud de l'ajuntament que es nega a empadronar als veïns que manquen de domicili fix incomplint la Llei General del Padró.

Aquest tancament vol també incentivar la solidaritat de totes les ciutats de Catalunya i el seu suport a les justes reivindicacions de les persones migradas, perquè el racisme afecta al conjunt de la societat degradant-la i vulnerant els drets de tots i totes,

El començament d'aquest tancament està previst pel 13 de juny. No serà est l'últim tancament que realitzarem posat que en un futur immediat es procedirà a l'obertura de nous locals en altres poblacions . Tancaments que duraran fins a la consecució de les nostres reivindicacions

Valora
Rànquings
  1. La CUP, ICV, ERC i PDeCAT d'Argentona aniran junts a les municipals
  2. S'ha acabat el crèdit
  3. La CUP impulsa una Proposta de Resolució conjunta per fer front a l’estratègia electoralista de Cs
  4. "Li demano a Puigdemont que no posi un peu al coll de qui està sent trepitjat"
  5. Presentació de la sectorial d'Ensenyament: "La República comença a les aules"
  6. De governs efectius, investidures esguerrades i vots eixorcs
  7. Cim de les invisibilitzades en suport a la Tamara i l'Adri i Mallorca s'agermana a Cims per la Llibertat en solidaritat a Valtònyc
  8. La CUP fa possible la modificació de la llei que permet les Iniciatives Legislatives Populars
  9. Poble Lliure afirma que l’independentisme no té estratègia ni direcció política
  10. La Maternitat d’Elna
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid