Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Migrants i Refugiats
El tancament de migrants de Barcelona, Badalona i L’Hospitalet s'estén ara a Blanes
13/06/2018 Drets i Llibertats

Blanes se suma als tancaments de migrants i refugiades que porta ja 54 dies a l'antiga Escola Massana de Barcelona en la Plaça de la Gardunya,  28 dies a Badalona i 3 dies a L’Hospitalet.

El lloc del tancament serà l'Església de Santa Maria del C/Nou, 22 i l'hora prevista d'entrada les 6:30 de la tarda. El tancament està acordat amb el rector de la parròquia i organitzat per Papers per Tots i totes amb el suport de LABORA BLANES, PAHC BLANES, LLIBRES EN LLUITA, SOSTRE I DIGNITAT i CÀRITES BLANES . La durada inicialment prevista és de 15 dies que podran renovar-se d'acord amb la marxa de les negociacions dels tancaments amb les diferents administracions.

Aquest tancament s'uneix al de l'antiga Escola Massana, el Poble Nou, Badalona i L’Hospitalet com un procés natural, ja que les persones migradas de Blanes i les comarques nord-orientals són també discriminades per la Llei d'Estrangeria i el racisme institucional. Milers de veïns d'aquesta ciutat, de la costa brava i del maresme es troben sense papers per la pràctica impossibilitat d'aconseguir un contracte de treball d'un any de durada, milers de famílies no poden reagrupar-se o han de romandre en la clandestinitat per l'enorme dificultat d'aconseguir una nòmina o un lloguer que compleixi els requisits. A Girona existeixen una enorme població immigrant que per la falta de drets bàsics es veu abocada a l'explotació laboral en hotels, bars i càmpings i que també manquen de nacionalitat i per tant de dret al vot.

Per aquesta raó les demandes de Papers sense contracte, flexibilització de la reagrupació familiar, nacionalitat sense examen, igualtat de drets per a les treballadores de la llar i els 11 punts de la nostra plataforma, tenen aquí plena vigència.

En el cas concret d'aquesta ciutat se suma també l'actitud de l'ajuntament que es nega a empadronar als veïns que manquen de domicili fix incomplint la Llei General del Padró.

Aquest tancament vol també incentivar la solidaritat de totes les ciutats de Catalunya i el seu suport a les justes reivindicacions de les persones migradas, perquè el racisme afecta al conjunt de la societat degradant-la i vulnerant els drets de tots i totes,

El començament d'aquest tancament està previst pel 13 de juny. No serà est l'últim tancament que realitzarem posat que en un futur immediat es procedirà a l'obertura de nous locals en altres poblacions . Tancaments que duraran fins a la consecució de les nostres reivindicacions

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid