Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El País Valencià davant la nova situació política
Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Decidim Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Decidim
Cada volta tenim més evidències que el règim del 78 està esgotat. El 15-M, el procés sobiranista català, la fi del bipartidisme i l'aparició o enfortiment de mapes polítics propis en les diverses societats de la perifèria de l'estat espanyol, incloent-hi el País Valencià indiquen que estem en una conjuntura de canvi. L'èxit de la moció de censura de Pedro Sánchez n'és només que l'últim exemple. S'albira una reordenació i renovació de l'ordre social del 78 en la que els valencians i les valencianes no podem deixar de ser un actor social i polític. Ens hi juguem molt.

Des de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià donem la benvinguda a la caiguda del govern del PP perquè dona fi a una etapa de cinisme, immoralitat descarada i d'autoritarisme embogit. Però, de la mateixa manera no rebem amb entusiasme el nou govern de Pedro Sánchez perquè pensem que no és més que una tàctica de recomposició del règim de poder. És d'esperar tot un seguit de canvis cosmètics que deixaran intactes els pilars estructurals del poder i els interessos dels quals realment manen.

Pensem que en aquesta recomposició el País Valencià i els problemes que afecten la nostra gent com són l'infrafinançament, la infrainversió i la camisa de força que representa el sistema de les autonomies continuaran ofegant-nos i continuaran significant un impediment del nostre desenvolupament econòmic, polític, social i cultural.

És doncs necessari que continuem treballant per la transformació d'aquest règim heretat de la dictadura amb uns canvis reals, amb processos constituents que apoderen la gent, les classes populars i la societat civil i que no estiguen dirigits per formacions polítiques que no són més que distintes versions del mateix sistema de domini.

Decidim!

Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  5. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  6. La rendició d'Esquerra
  7. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  8. El darrer judici polític
  9. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
  10. Tomben a la força a Ondarroa l'homòleg de sa Feixina
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid