Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català
El Correllengua 2018 retrà homenatge a la Nova Cançó

El moviment reivindicarà el fenomen musical, polític i social que va esdevenir un crit de llibertat col·lectiva. El tret de sortida del Correllengua 2018 tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de juny a diferents espais del barri de Sants de Barcelona. Prèviament, el dilluns 25 de juny a les 19.30 hores es farà la presentació oficial en un acte dirigit a premsa i a públic que tindrà lloc a la Casa Golferichs (Gran Via de les Corts Catalanes, 491, Barcelona).

10/06/2018 Llengua

La vint-i-dosena edició del Correllengua, la mobilització per la llengua i la cultura més important del país que s’organitza des del 1996 de la mà de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana es dedicarà a la Nova Cançó, un esdeveniment musical, social i polític que va esdevenir un crit de llibertat col·lectiva en un context marcat per la censura, la manca de llibertat d’expressió i de reunió.

D’aquesta manera, com a entitat impulsora del Correllengua al Principat i la Catalunya Nord, la CAL pretén reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català a través d’aquest fenomen. A més, l’entitat vol acostar el moviment a les generacions més joves promovent el català oral, la llengua parlada, cantada i ballada. Tot plegat per fer que el Correllengua 2018 posi de manifest la capacitat de resistència i la força del poble.

El tret de sortida del Correllengua 2018 tindrà lloc el 28, 29 i 30 de juny a diferents espais del barri de Sants de Barcelona. En homenatge a la Nova Cançó, la CAL pretén organitzar diversos actes de celebració farcits d’activitats adreçades a tots els públics.

Prèviament, el dilluns 25 de juny a les 19.30 hores farem la presentació oficial del Correllengua 2018, en un acte dirigit a premsa i a públic que tindrà lloc a la Casa Golferichs (Gran Via de les Corts Catalanes, 491, Barcelona). 

Un any més, es continuaran potenciant les activitats del Correllengua a les escoles i instituts de secundària del país a través d’un recull de propostes didàctiques adreçades a nens i nenes d’infantil, primària, ESO i batxillerat creades amb l’objectiu de donar a conèixer la Nova Cançó als infants i joves estudiants. Aquestes propostes es poden trobar al web del Correllengua.

Com cada any, el Correllengua cerca el suport i la complicitat d’entitats referents del país que ajuden a multiplicar-ne l’impacte, dotar el moviment de més transversalitat i sumar-hi nous públics. Per això, aquest any la CAL ha sumat esforços amb el Festival Barnasants, la revista Enderrock i un reguitzell de músics i artistes del panorama musical català actual i tradicional que participaran activament en el moviment. Enguany el Correllengua també compta amb la col·laboració de periodistes i altres persones enteses en el moviment de la Nova Cançó.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid