Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Badalona, en perill
14/06/2018 Hemeroteca

Em direu que és un títol exagerat. I teniu raó, però és real. Soc la Nadia Ghulam, afganesa que viu a Badalona des de fa més d’onze anys. Des de fa uns dies, la meva ciutat d’acollida té totes les alarmes socials posades. El PP, partit amb polítiques molt clarament xenòfobes, vol donar l’alcaldia a Àlex Pastor, del Partit dels Socialites, per fer fora l’alcaldessa, Dolors Sabater, encara que sigui per un any.

En el seu anterior mandat, gràcies al senyor García Albiol, que era l’alcalde d’aleshores, vàrem viure com es poden destruir de manera ràpida i eficaç moltes de les polítiques socials i sobretot cohesionadores que s’havien impulsat a la nostra ciutat.

Ciutadans com jo, sense dret ni vot, no podem anar a les urnes en una societat com la nostra i sovint en patim les conseqüències.
S’ha fet molta feina durant aquests darrers anys amb relació al coneixement d’uns i altres en el diàleg interreligiós, i no és just que pel vot d’uns pocs ens tornin a ensorrar la feina feta.

Moltes persones i mitjans no se n’adonen, però, tornant a donar l’altaveu a persones que només diuen mentides per sembrar l’odi, fan que la feina feta, que no és en va, costi més de fer-se visible. Les vivències socials diverses i positives sovint no donen vots, però són el que fa que hi hagi més coneixement entre les persones i, en definitiva, més pau social. Aquesta pau social és la que fan servir per omplir-se la boca i, diuen que la societat està més dividida que mai. Però el que a mi em fa sentir dividida i exclosa és el fet de no poder participar plenament com a ciutadana.

Badalona, ciutat acollidora, no es mereix això. Des del voluntariat —nascuts aquí o vinguts de fora— treballem colze a colze per una Badalona millor. No ens ho mereixem.

Jo no tinc dret a vot a les pròximes eleccions municipals. No puc ser moneda de canvi per a cap formació política de la ciutat. La solidaritat, el coneixement mutu, la cohesió social, l’ajuda mútua i la lluita per l’educació i contra la pobresa no s’han de sotmetre a la rendibilitat electoral.

Nosaltres no us podem oferir vots ni poder. Segurament, una acció d’aquest tipus és perfectament legal. Nosaltres només us podem oferir aquestes reflexions i una demanda: no deixem de lluitar junts per aconseguir una societat més justa per a tots, perquè ens estimem Badalona i totes les persones que hi viuen.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid