Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
persones immigrades
Acte de la la Crida per Lleida-CUP sobre la campanya "Fruita amb justícia social"

Campanya que lluita per garantir els drets socials i laborals de les persones temporeres immigrades. Hi assistirà la diputada de la CUP-CC al Parlament, Natàlia Sánchez

10/06/2018 Drets i Llibertats
Aquest diumenge, a les 19.30h, la Crida per Lleida - CUP organitza una xerrada informativa sobre el conveni agrari i defensa dels drets de les persones immigrants en del marc de la campanya ‘Fruita amb justícia social’, que pretén exigir fruita amb un segell de qualitat que garanteixi els drets socials i laborals de les persones temporeres immigrades.

L’engranatge de l’agroindústria lleidatana produeix anualment més de 350.000 tones per a l’exportació i necessita entre 22.000 i 28.000 jornalers temporers anuals. La terra, les explotacions familiars agràries i el regadiu són engolides any rere any per un model neoliberal que desmantella la supervivència alimentària del nostre territori. La pagesia ha perdut tota capacitat negociadora dels seus productes. Les comercialitzadores marquen el producte, les varietats, el model de producció, el preu i el consumidor final, tot. I enmig de l’espiral devastadora del neoliberalisme del sector primari encara hi ha una altra víctima, més silenciada i amb extrema vulnerabilitat: els imprescindibles i oblidats temporers. Bona part dels contractadors compleixen el conveni agrari i ofereixen allotjament, però també hi ha un nombre important d’ells, i sobretot ETT, que no ho fan i s’aprofiten de la cruel Llei d’Estrangeria que comporta situacions de semiesclavatge. Milers de collidors immigrants dormen en campaments, en coves, en una mina abandonada o en cases abandonades i als carrers. Tots ells mà d’obra essencial sense la qual no funcionaria aquest engranatge de l’exportació fruitera.

Per aquest motiu, la campanya lluita per garantir els drets socials i laborals dels temporers, reivindicant allotjaments que dignifiquin la vida de les persones temporeres de la fruita, accés universal a la sanitat i atenció mèdica als campaments de treballadors i treballadores, un canvi de les formes contractuals que s’estableixen actualment, el compliment del conveni agrari, l’augment de les inspeccions de treball a tots els sector de l’agroindústria, la promoció d’un model d’agricultura ecològica i de proximitat, l’eliminació de la promoció i suport de l’agroindústria que no respecta els drets dels temporers i del territori i que la subdelegació del govern garanteixi a tots els treballadors que participen de la campanya de la fruita, i que es trobin en situació irregular administrativa, iniciï expedient d’autorització de treball i residència per arrelament laboral.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid