Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Venturós denuncia ser víctima d’un “judici polític”

L'alcaldessa de Berga ha insistit en el fet que no va retirar la bandera per respondre “al mandat del poble”

22/05/2018 Drets i Llibertats

Aquest dilluns el judici contra l'Alcaldessa de Berga, Montse Venturós ha quedat vist per sentència. Venturós ha comparegut  davant del Jutjat 2 de Manresa acusada d’un presumpte delicte de desobediència per no haver despenjat l’estelada del balcó de l’Ajuntament durant les dues darreres campanyes electorals catalanes i generals. La fiscalia ha mantingut la petició de mig any d'inhabilitació i una multa de 540 euros.

Venturós ha denunciat ser víctima d’un “judici polític” i no jurídic. També ha denunciat la “complicitat” entre l’Estat i els “crepuscles de l’ultra dreta”, ja que la denúncia la va interposar Societat Civil Catalana. L’alcaldessa ha insistit en el fet que no va retirar la bandera per respondre “al mandat del poble”.

Als jutjats de Manresa, membres de la plataforma pels drets democràtics i polítics de Berga, l'anomenada Democràcia vs Tribunals, s'han concentrat per donar suport a Venturós, a qui han rebut amb aplaudiments a la sortida del judici. Al vespre, la plataforma ha convocat una altra concentració davant l'Ajuntament de Berga. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid