Per la República
Les 'Cançons per la República i la Llibertat' sonaran aquest diumenge a Barcelona

Serà un concert ple de música i veus contra la repressió organitzat per Poble Lliure, i on l’organització farà la presentació de la seva proposta política antirepressiva.

03/05/2018 Política

Aquest diumenge 6 de maig es celebrarà el concert 'Cançons per la República i la llibertat'. Es tracta d'un acte que comptarà amb actuacions musicals d'artistes d'arreu dels Països Catalans. Hi haurà els cantautors Pau AlabajosCesk Freixas i Meritxell Gené. També hi intervendran els glosadors mallorquins Mateu Xurí Maribel Servera que ens oferiran el bo i millor del cant improvisat illenc. Hi haurà més mostres d'aquest estil amb la posada en escena de Gemma Fardatxa, Laia Pedrol i Marc Serrats que s'uniran per primera vegada damunt d'un escenari. Així mateix, l'acte comptarà amb una actuació del mític grup Coses, format els anys 70. 

L'acte vol fer una crida a la defensa de la República i la llibertat davant dels greus atacs perpetuats per l'Estat espanyol al poble català. Per això, també hi intervindran activistes de diferents àmbits com Roser Palol (de la Intersindical), Ramon López (repressaliat per l'Operació Garzón l'any 1992), Júlia Reniu (de la recent creada organització juvenil La Forja) i el portaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster. Servirà per donar suport a diversos membres de Poble Lliure encausats per fer un homenatge a l'independentista Julià Babia, mort ara fa trenta anys. Entre aquests encausats s'hi troba l'exdiputat de la CUPAlbert Botran

El concert es durà a terme aquest diumenge al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Gràcia. Començarà a les 19.00h i s'allargarà fins les 20.30h. Les entrades es poden adquirir ja al CAT (de 17h a 21h) i a l'Espai Mallorca de Barcelona (de 9.30h a 23.00h). Estaran disponibles a taquilla dues hores abans del concert.