Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LGTBIfòbia
La CUP reclama polítiques de sensibilització sobre el fet LGTBI
16/05/2018 Gènere

Demà se celebra el Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia, en el marc del qual s’han programat diversos actes i xerrades a la ciutat de Tarragona. Des de la CUP aprofiten la diada per reivindicar “els drets de les persones que formen part del col·lectiu LGTBI” i “la necessitat de visibilitzar i normalitzar en la nostra societat la diversitat en els àmbits de la sexualitat i del gènere”.

La formació anticapitalista considera “molt positiva” la feina del Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere (SAI) que va engegar l’Ajuntament de Tarragona ara fa un any, tot i opinar que “una major dotació pressupostària per polítiques d’igualtat serviria, segur, per millorar-lo”. Afirma que “l’assessorament i formació a les persones i famílies que necessiten de serveis específics en l’àmbit LGTBI és imprescindible” i aplaudeix “a les tècniques i els diversos col·lectius implicats en el desenvolupament d’aquestes tasques per la seva bona feina”.

Tanmateix, la CUP assenyala “l’assignatura pendent del govern, tant en aquest tema com en d’altres” que, segons afirma, “són les polítiques públiques de sensibilització”. Els cupaires recorden que en el ple del consistori tarragoní del juny de 2017 es va aprovar una moció en aquest sentit que acordava “desenvolupar una campanya de sensibilització per tal de fer visible des de l’Ajuntament el fet LGTBI”, així com accions relacionades amb les diades del 17 de maig i 28 de juny per les quals, per exemple, es “pintaria alguns passos de vianants i alguns bancs del mobiliari urbà amb els colors de l’arc de Sant Martí de la bandera símbol LGTBI, la qual també s’ubicaria als autobusos públics de la ciutat”.

A només un dia de la celebració d’una de les diades esmentades, els cupaires no tenen constància que “s’hagi estat treballant en aquest sentit”, fet que consideren “preocupant, ja que segueix una tònica general de manca d’accions en l’àmbit de la sensibilització com, per exemple, amb els promesos tríptics informatius sobre les mesures contra la pobresa energètica o la campanya per la retirada de les plaques franquistes”. Des de la CUP consideren que “les campanyes públiques són igual d’importants que altres tipus de tasques, ja que la sensibilització i normalització és cabdal per a l’avenç d’una societat” i és per això que esperen “despertar demà en una ciutat decorada amb l’arc de Sant Martí i que, d’ara en endavant, el fet LGTBI sigui molt més promocionat i present en l’esfera pública”.

Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  5. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  6. La rendició d'Esquerra
  7. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  8. El darrer judici polític
  9. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
  10. Tomben a la força a Ondarroa l'homòleg de sa Feixina
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid