Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la República
L'ANC proposa la investidura de Puigdemont com a president del Consell per la República de Catalunya

Amb l'objectiu d'implementar el mandat de l’1 d’octubre

13/05/2018 Política

El Secretariat Nacional de l'ANC reunit aquest dissabte a Tortosa ha manifestat que davant la renúncia de fer efectiva la investidura del president legítim, Carles Puigdemont, i per tant de la restitució del Govern legítim, considera el Govern de la Generalitat que s’investirà com a govern estrictament autonòmic que haurà d’estar vinculat políticament al govern a l’exili i al President del Consell per la República. Per tant, l’ANC estarà amatent en el control d’aquest i a més insta al Parlament de Catalunya, en aplicació de la seva sobirania, a la recuperació de les lleis d’àmbit social, cultural i de protecció de l’esperit republicà.

En aquesta línia ha instat a l’Assemblea de Càrrecs Electes a fer la investidura del MHP Carles Puigdemont com a president del Consell per la República, per implementar el mandat de l’1 d’octubre. Al mateix temps es compromet a ser garants de la legitimitat del Consell per la República i del seu objectiu d’implementar la República. D’altra banda l’ANC es compromet a tirar endavant les iniciatives necessàries per fer efectiva la República des de la societat civil.

Grup d’enllaç per ajudar presos i exiliats

El secretariat també ha proposat accions concretes amb l'objectiu que puguin ajudar a accelerar la sortida dels presos el més aviat possible i per tal que la resta de l’entitat es pugui dedicar a l’objectiu de la República, s’ha acordat crear un grup d’enllaç per proposar accions específiques de pressió constant a l’Estat, i en concret a la classe política i a l’oligarquia econòmica que la sosté, en coordinació amb altres entitats ja existents, com l’Associació Catalana pels Drets Civils i la Crida per la Llibertat, entre d’altres.

Internacional, un puntal d’aquest secretariat

Seguint els criteris establerts de l’última Assemblea General de reforçar decididament les estructures orientades a l’acció internacional, s’ha dotat dels recursos econòmics, tècnics i humans necessaris, per portar a terme el pla programàtic del 2018.

També s’ha valorat la gran tasca que estan duent a terme les Assemblees Exteriors així com les diferents reunions amb el Govern legítim a Berlín i Brussel·les.

Pep Cruanyes proposat al guardó de la Creu de Sant Jordi 2018

L’alcadesa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el coordinador de l’ANC de Tortosa, Jose Carlos Altava, han donat la benvinguda al Secretariat Nacional de l’ANC al plenari ordinari celebrat avui al municipi. Han lliurat al Secretariat una il·lustració de l’Ignasi Blanch, artista de Roquetes, amb la còpia del mur que va pintar al pavelló on es va fer el dejuni de les Terres de l’Ebre, un dels llocs que més va patir durant el referèndum de l’1 d’Octubre. També s’ha produit un llarg aplaudiment per en Pep Cruanyes, vicepresident de l’entitat, que avui ha estat proposat al guardó de la Creu de Sant Jordi 2018 proposada pel Govern a l’exili.

Valora
Rànquings
  1. La CUP, ICV, ERC i PDeCAT d'Argentona aniran junts a les municipals
  2. S'ha acabat el crèdit
  3. La CUP impulsa una Proposta de Resolució conjunta per fer front a l’estratègia electoralista de Cs
  4. "Li demano a Puigdemont que no posi un peu al coll de qui està sent trepitjat"
  5. De governs efectius, investidures esguerrades i vots eixorcs
  6. Cim de les invisibilitzades en suport a la Tamara i l'Adri i Mallorca s'agermana a Cims per la Llibertat en solidaritat a Valtònyc
  7. Poble Lliure afirma que l’independentisme no té estratègia ni direcció política
  8. La CUP fa possible la modificació de la llei que permet les Iniciatives Legislatives Populars
  9. La Maternitat d’Elna
  10. Presentació de la sectorial d'Ensenyament: "La República comença a les aules"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid